Ανατροπή στους πολιτικούς συσχετισμούς στο εσωτερικό της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία συνεδριάζει στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών, φαίνεται πως προκάλεσε η διαφοροποίηση του Κώστα Τζαβάρα από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από διαδικαστικό θέμα, το οποίο ήγειρε η αντιπολίτευση η επιτροπή οδηγήθηκε σε συμβιβαστική λύση χωρίζοντας τα προς ακρόαση πρόσωπα σε δύο ομάδες.

Έτσι σε πρώτο στάδιο άρχισε η ακρόαση των τριών πρώην διοικητών της ΕΥΠ και του Γρηγόρη Δημητριάδη, ενώ στις δύο το μεσημέρι η συνεδρίαση θα συνεχιστεί με την ακρόαση των υπολοίπων προσώπων, οι οποίοι είναι ακόμα εν ενεργεία. Σε αυτό το γκρούπ θα μπει και η εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, εποπτεύουσα την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Βασιλική Βλάχου.

Η αρχική πρόθεση της πλειοψηφίας ήταν να υπάρξει ταυτόχρονη ακρόαση ωστόσο η παρέμβαση του Κώστα Τζαβάρα ο οποίος έθεσε θέμα διαδικασίας και τάχθηκε επί της ουσίας με τη θέση της αντιπολίτευσης ήταν καταλυτική ώστε η διαδικασία να τροποποιηθεί.

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο κύριος Τζαβάρας σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αναγνωρίσει πως η υπόθεση των υποκλοπών είναι «πάρα πολύ σοβαρή, αφού αφορά τη λειτουργία του πολιτεύματος».

«Φρούριο» η Βουλή

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βουλή από νωρίς το πρωί θυμίζει φρούριο με δεκάδες άνδρες της φρουράς να έχουν κατακλύσει τους διαδρόμους του κτηρίου και να μην αφήνουν κανέναν δημοσιογράφο να πλησιάσει την αίθουσα της Γερουσίας.

Τα μέτρα ασφαλείας ακόμα και στο εσωτερικό παραπέμπουν σε επίσκεψη αρχηγού κράτους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα προς ακρόαση πρόσωπα έφτασαν πολύ νωρίς στη Βουλή προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με βουλευτές ή με δημοσιογράφους, ενώ η είσοδός τους στο κτίριο δεν έγινε από την κεντρική είσοδο της Βουλής αλλά από το εντευκτήριο.