Απορρίφθηκε από το δικαστήριο η αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε υποβάλλει η  Δάφνη Βεργίδη Κανελλοπούλου (χήρα του Λάμπρου Κανελλόπουλου που είχε διατελέσει πρόεδρος της UNΙCEF και μέλος του ΔΣ η ίδια) και ο γιος της Αν. Κανελλόπουλος, στην τελευταία πρόεδρο Σοφία Τζιτζίκου και την οικονομική διευθύντρια Αγγελική Δάμου οι οποίες επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, είχαν διατάξει  έλεγχο από τον οποίο προέκυψαν τα δύο πορίσματα που ανέδειξαν το «πάρτι» που γινόταν στην Ελληνική UNICEF για πολλά χρόνια.

Ads

Τα πορίσματα του ελέγχου που είχε αποκαλύψει το tvxs.gr  είχαν αναδείξει απίστευτες σπατάλες, οικογενειοκρατία στη στελέχωση, μισθούς που υπερβαίναν το 1.100.000 ευρώ  για 30 άτομα κ.α. Μετά τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων, διατάχθηκε από τα κεντρικά της UNICEF να κλείσει το ελληνικό τμήμα.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση, καθώς το δικαστήριο στην απόφαση του, μπαίνει στην ουσία του σκανδάλου, αναγνωρίζει την έκθεση και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Τονίζει δε η απόφαση ότι δεν κατατέθηκε  στο δικαστήριο από τους ενάγοντες, κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να ανατρέπει την έκθεση των ορκωτών λογιστών η οποία έκανε λόγο μεταξύ άλλων για απουσία παραστατικών από αγορές πολυτελών ειδών και εξόδων ταξιδίων. Το μεγαλύτερο μέρος ωστόσο των χρημάτων που κατασπαταλήθηκαν, δεν είχε να κάνει με τα πολυτελή δώρα, αλλά με πάγια της επιτροπής τεραστίου ύψους που δεν ξέρουμε πως χάθηκαν, υπέρογκους μισθούς, χρήματα από προμήθειες κ.α.

Θυμίζουμε ότι τόσο η πρόεδρος όσο και η οικονομική διευθύντρια, οι οποίες αποκάλυψαν το σκάνδαλο της Ελληνικής UNICEF, στέλνοντας μάλιστα τα τεκμήρια στα κεντρικά γραφεία στη Γενεύη, είχαν στοχοποιηθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις που προσπάθησαν να τις αποτρέψουν να διατάξουν έλεγχο. Ο Γιάννης Λοβέρδος μάλιστα, σημερινός βουλευτής της ΝΔ, είχε κατηγορήσει ευθέως για το σκανδαλο μέσω twitter τη Σ. Τζιτζίκου που το ανέδειξε αποκαλώντας την ΣΥΡΙΖΑΙΑ, υπονοώντας ότι το σκάνδαλο είχε άρωμα ΣΥΡΙΖΑ. Ρεπορτάζ του tvxs.gr αργότερα, έφερε στο φως ότι το σκάνδαλο της Ελληνικής επιτροπής UNΙCEF είχε άρωμα ΠΑΣΟΚ.

Ads

Για το παραπάνω ρεπορτάζ, δέχτηκε αγωγή το tvxs.gr και η υπογράφουσα από τον κο Φελώνη, η οποία απορρίφθηκε επίσης από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του tvxs.gr, η υπόθεση που πήγε από την οικονομική αστυνομία στον εισαγγελέα, βρίσκεται πλέον στα χέρια του ανακριτή ο οποίος θα αποφασίσει αν και σε ποιους θα ασκηθούν διώξεις.

Τα ευρήματα των πορισμάτων πιο αναλυτικά

Τα ευρήματα από τα πορίσματα Ελλάδας και Γενεύης είναι ενδεικτικά του πάρτι που γινόταν στην Ελληνική UNICEF για πολλά χρόνια. Στο έργο συναντάμε όλη την παθογένεια της Ελλάδας που περιλαμβάνει κατασπατάληση, οικογενειοκρατία αλλά και καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τους ίδιους. Σε μια εταιρεία μάλιστα που προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πιο αναλυτικά ο έλεγχος εντοπίζει:

  • Τεράστια ποσά που έχουν χαθεί από προμήθειες που δινόντουσαν με ανάθεση και όχι με διαγωνισμούς. Μόνο από το 2016 και μετά, επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μετά την πρωτοβουλία της Σ. ΤΖιτζίκου, άρχισε η εταιρεία να κάνει διαγωνισμούς με διευρυμένη μάλιστα την επιτροπή για να υπάρχει διαφάνεια.
  • Έσοδα τα οποία δεν φαίνονται από πωλήσεις ούτε στα ταμεία της επιτροπής.
  • Πάγια της επιτροπής τεραστίου ύψους που δεν ξέρουμε πως χάθηκαν καθώς στο ΔΣ δεν συζητήθηκαν ποτέ τα οικονομικά θέματα ως έπρεπε.
  • Οι μισθοί υπερβαίναν το 1.100.000 ευρώ  για 30 άτομα.
  • Πλαστογράφηση υπογραφών. Έχουν βρεθεί ποσά 50 χιλιάδες του προηγούμενου προέδρου χωρίς καμιά δικαιολογία.
  • Δινόντουσαν μπόνους χωρίς καμιά δικαιολογία σε υψηλόβαθμους.
  • Τα 2/3 των εργαζομένων είχαν οικογενειακές σχέσεις μεταξύ τους.

Χρήματα που ξοδεύονταν για σέρβις των προσωπικών αυτοκινήτων και άλλες ανεξήγητες σπατάλες. Χαρακτηριστικά η εταιρεία φαίνεται να ξόδευε χρήματα για 25 κιλά το μήνα σε ζάχαρη!

Αναρωτιέται κανείς πόσους καφέδες έπιναν οι 30 εργαζόμενοι.

Οι ελεγκτές ζήτησαν μάλιστα και διερεύνηση της σκοτεινής πλευράς των τηλεμαραθωνίων.