Νέα δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του newsbomb.gr αναδεικνύει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε για το σκάνδαλο Πάτση.

Ads

Συγκεκριμένα, το 80% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας γνώριζε τις δραστηριότητες του Ανδρέα Πάτση και δεν διέγραφε τον βουλευτή, έναντι του μόλις 16% που θεωρεί ότι δεν τις γνώριζε και πως με το που τις έμαθε τον διέγραψε.

image

Μάλιστα ακόμα και το 42% όσων αισθάνονται εγγύτερα στην ΝΔ θεωρεί ότι η κυβέρνηση γνώριζε για τις δραστηριότητες του βουλευτή της.

Ads

image

Επίσης, σχεδόν 8 στους 10 διατηρούν την γνώμη ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Πάτση δεν ήταν νόμιμες, με μόλις 2 στους 10 να εκτιμούν ότι ήταν νόμιμες αλλά όχι και ηθικές, με τη συγκεκριμένη άποψη να έχει καθολικό χαρακτήρα, διαπερνώντας και όσους/ες αισθάνονται εγγύτερα στη ΝΔ.

image

Αναφορικά με το «καλάθι του νοικοκυριού» και τις πρώτες εντυπώσεις από την εφαρμογή του μέτρου, τo 87% των ερωτώμενων θεωρεί ότι πρόκειται για ένα όχι ιδιαίτερα ή καθόλου ανακουφιστικό μέτρο, έναντι του 12% (προερχόμενο από τη δεξαμενή των δυνητικών ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος) που το θεωρεί, είτε αρκετά, είτε πολύ ανακουφιστικό μέτρο.

image