Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και πλέον ορίστηκαν οι ημερομηνίες για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Ads

Κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που με την ανάληψη της πρωθυπουργίας έθεσε υπό την εποπτεία του ΕΥΠ, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις και απαντήσεις για την υπόθεση με επίκεντρο την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, που συντάραξε την ελληνική πολιτική σκηνή και έγινε θέμα διεθνώς με αναφορές σε ελληνικό «watergate», φτάνοντας μέχρι την Κομισιόν και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Υπενθυμίζεται πως οι αποκαλύψεις οδηγήσαν και στις παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη (γγ του πρωθυπουργού) και του Παναγιώτη Κοντολέοντα (επικεφαλής της ΕΥΠ).

Τη Δευτέρα συνεδρίασε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για να ορίσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά και της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και της συζήτησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. 

Συγκεκριμένα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να συνεδριάσει αρχικά την Τετάρτη 24/08 η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα τον διορισμό νέου διοικητή της ΕΥΠ του Θεμιστοκλή Δεμίρη στην θέση του Παναγιώτη Κοντολέοντα. Την Παρασκευή 26/08 θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Την Δευτέρα, 29/08 θα διεξαχθεί στην ολομέλεια η συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ads

Εκείνη την εβδομάδα την Τετάρτη ή την Πέμπτη (31/08 ή 01/09) θα συνεδριάσει και πάλι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με τα αιτήματα της αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι έχει ζητηθεί να κληθούν για ακρόαση στην επιτροπή ο νέος και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, η εισαγγελέας κα Βλάχου, ο παραιτηθείς γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, και οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης  και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Διαβάστε επίσης: