Αίτημα να κληθεί και να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων ο Φέλιξ Μπίτζιος κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις σημερινές (22/09) αποκαλύψεις του Inside Story σχετικά με τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο, συνεταίρο στην Intellexa που εμπορεύεται το λογισμικό Predator, ο οποίος φέρεται να συνδέεται και με την εταιρεία Krikel, που έχει συνάψει τουλάχιστον έξι απόρρητες συμβάσεις με το Δημόσιο.

Ads

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Inside Story, ο Φ. Μπίτζιος εμφανιζόταν ως συνέταιρος στην Intellexa μέσω της εταιρείας Santinomo από τον Μάρτιο του 2020, ενώ από τον Μάιο εκείνης της χρονιάς φέρεται να έλεγχε το 35% της εταιρείας που εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Διαβάστε επίσης: Το κονσόρτσιουμ: Ποιος(οι) επιχειρηματίες εξασφάλισαν το predator για την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Ο Ν. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για την παρακολούθησή του στις 5 Αυγούστου 2022. Μία ημέρα νωρίτερα, στις 4 Αυγούστου 2022, αναρτήθηκε στην ιστοθέση του Εφόρου Εταιρειών αλλαγή της μετοχικής δομής της Santinomo. Με αυτήν, ο Φέλιξ Μπίτζιος εμφανίζεται αναδρομικά να μεταβίβασε τις μετοχές του στην Intellexa, σε ιρλανδική Thalestris, ήδη από τις 18 Δεκεμβρίου 2020.

Ads

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισαν προς το προεδρείο ότι εφόσον δεν κληθεί από την επιτροπή ο κ. Μπίτζιος, οι ίδιοι δεν θα προχωρήσουν στην αποστολή γραπτών ερωτήσεων προς τη δικηγόρο της Intellexa, Σάρα Χαμού.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Χαμού επικαλέστηκε απουσία της στο εξωτερικό και τότε η επιτροπή αποφάσισε να της σταλούν γραπτές ερωτήσεις. 

Διαβάστε επίσης: Μερικά ερωτήματα για τον κ. Φέλιξ Μπίτζιο, τ. διαχειριστή Intellexa-Predator