Τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, έβαλε στο στόχαστρο ο Μάριος Σαλμάς, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση το διάστημα που είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ads

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξαπέλυσε απειλές κατά των μαρτύρων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας λέω ένα πράγμα οι μάρτυρες αυτοί που κατέθεσαν εδώ – ας τους άλλαξαν ταυτότητα – θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Είναι μικρή η Ελλάδα».

Κατά τον Μάριο Σαλμά το σκάνδαλο Novartis είναι μία κακοστημένη υπόθεση, με μυστικούς μάρτυρες κουκουλοφόρους, οι οποίοι δεν πήγαν στην Αμερική να πάρουν τα εκατομμύρια αλλά πήγαν στην Τουλουπάκη, όπως ισχυρίστηκε. Σημειώνεται ότι ο νόμος για την προστασία μαρτύρων είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση Σαμαρά. 

Ο Μάριος Σαλμάς υποστήριξε επίσης ότι επενδύσει πολιτικά στην υπόθεση, διότι αν τα πράγματα είναι όπως τα λέει, η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να τον… ανταμείψει πολιτικά για όλα αυτά που έκανε, διότι, δεν είναι εύκολο να τα βάζεις με τέτοιους κολοσσούς για να ξεβρομίσει ο τόπος από τη διαφθορά. 

Ads

Παράλληλα υποστήριξε ότι το όνομά του μπορεί να βρίσκεται στη δικογραφία «για καμιά ανοησία», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για στημένες πολιτικές διώξεις κατά των αντιπάλων της στο πλαίσιο πολιτικής σκευωρίας.