Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, για το σκάνδαλο Novartis και τις έρευνες, βάσει μαρτυριών και καταθέσεων, για την εμπλοκή του σε αυτό.

Ads

Από το βήμα της Επιτροπής της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης τάχθηκε κατά του θεσμού του Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, υποστηρίζοντας πως είναι «λάθος». Αναφερόμενος προσωπικά στην Εισαγγελέα Διαφθοράς είπε πως «η κ. Τουλουπάκη επελέγη από την κυβέρνηση επειδή απηχεί τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ» και αμφισβήτησε την ύπαρξη του σκανδάλου Novartis. «Δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση, παρά μια έρευνα του FBI», είπε.

Από την πλευρά της η Τασία Χριστοδουλοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι όσοι απειλούν με μηνύσεις και αμφισβητούν την νομιμότητα των κινήσεων της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, «ουσιαστικά επιχειρούν θεσμική εκτροπή».

«Πρέπει να αλλάξουμε το Σύνταγμα για να ξέρουμε πως θα προστατευόμαστε στο μέλλον από άθλιους ανθρώπους σαν εσάς όταν παίρνουν την εξουσία, από ανθρώπους σαν τους Κατρούγκαλους», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους. Συνεχίζοιντας χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «φασίστες πραγματικούς», για να τον ρωτήσει η κ. Χριστοδουλοπούλου: «Αν εμείς είμαστε φασίστες, εσύ τι είσαι; Ναζιστής;». Αντίδραση υπήρξε και από τον Κώστα Δουζίνα: «Πρέπει να ντρέπεστε να λέτε αυτά τα πράγματα κ. Γεωργιάδη».

Ads

Οι κομμουνιστές δεν είναι Δημοκράτες…

Ακολούθησε η τοποθέτηση του υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος χαρακτήρισε κωμικό και εμμέσως σχιζοφρενή τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Ο κ. Κατρούγκαλος με εξαιρετικά μειλίχιο ύφος με είπε κωμικό και σχιζοφρενή, δεν ήξερα ότι αυτά είναι στο πλαίσιο του ήπιου διαλόγου. Με διδάξατε ότι το να λες κάποιον κωμικό και σχιζοφρενή είναι ήπιος κοινοβουλευτικός διάλογος. Δεν είναι μόνο ζήτημα τόνου αλλά και λόγου. Αλλά θα σας ρωτήσω και εγώ κάτι το να μιλάει για Δημοκρατία κάποιος που δηλώνει κομμουνιστής τι ακριβώς είναι;».

«Θα ήταν κωμικό αν όχι τραγικό να απαντήσω στον κ. Γεωργιάδη αν έχουν σχέση ή όχι οι κομμουνιστές και ποια με τη Δημοκρατία», σχολίασε ο κ. Κατρούγκαλος.