Απορρίφθηκε το αίτημα Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση Νοvartis, από το συμβούλιο Εφετών.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, απορριπτική γνώμη εξέφρασε και η εισαγγελέας, Ράνια Σταθέα, προς το δικαστικό συμβούλιο, άποψη που φαίνεται πως υιοθετήθηκε εν τέλει.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει ότι δεν προκύπτει πως η διαρροή για το έμβασμα των 1.000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της κυρίας Ράικου, Λάζαρος Καρνέζης, από τη φαρμακοβιομηχανία για ομαδική μελέτη το 2009 έγινε από την κυρία Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς. Και αυτό γιατί στοιχεία της δικογραφίας είχαν στα χέρια τους τόσο μέλη του Κοινοβουλίου -όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018- όσο και άλλοι φορείς από τους οποίους έχει ζητηθεί συνδρομή, όπως η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και το επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγελείς Διαφθοράς.

Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών -υπό άλλη σύνθεση- καλείται να αποφανθεί εάν θα πρέπει να σταματήσει προσωρινά η έρευνα των τριών εισαγγελέων όσον αφορά τον κ. Καρνέζη, μέχρι την εκδίκαση, τον προσεχή Μάρτιο, της αγωγής κακοδικίας που έχουν υποβάλει ο γιατρός και η κ. Ράικου, αξιώνοντας αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ads

Την υπόθεση της κακοδικίας χειρίζεται ήδη η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, η οποία διαβίβασε αντίγραφα της προσφυγής στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να κρίνει το δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμά του, εάν θα πρέπει να συμπεριληφθεί ή όχι ο κ. Καρνέζης στους ελέγχους των εισαγγελέων για πληρωμές γιατρών από τη Novartis μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή κακοδικίας.