Ο Μένιος Φουρθιώτης έβαλε σε μπελάδες την κυβέρνηση. Η αποκάλυψη ότι έχει 24ωρη αστυνομική προστασία εξέθεσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που αρχικά προσπάθησε να κουκουλώσει το θέμα και όταν υποχρεώθηκε μετά από μια εβδομάδα να αντιδράσει με την απόσυρση των αστυνομικών από την ασφάλεια Φουρθιώτη, δεν έδωσε απολύτως καμία εξήγηση για το πώς και το γιατί του σκανδάλου.

Ads

Η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένη γιατί επί των ημερών της ο τηλεπαρουσιαστής απέκτησε τα σκανδαλώδη προνόμια αλλά και επειδή προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση για να μην του τα αφαιρέσει. Ούτε μια δήλωση, ούτε μια δικαιολογία, ούτε μια συγγνώμη.

Οπως συνήθως συμβαίνει, το μέλημα αυτών που έχουν την πολιτική ευθύνη είναι η αποφυγή του πολιτικού κόστους και για το σκοπό αυτό δεν έχουν καμία αναστολή να πετάνε ο ένας στον άλλον τον μουτζούρη.

► Διαβάστε επίσης: 

Είναι πολύ ενδεικτικό της ταραχής που έπεσε στο σύστημα η αντιφατικότητα των πληροφοριών που διακινήθηκαν από τον όμιλο Μαρινάκη και μάλιστα από δύο από τις πιο φημισμένες στήλες του, τον «Μικροπολιτικό» στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και τον «Βηματοδότη».

Ads

Τίνος ήταν η εντολή για το κόψιμο της φρουράς του Μ. Φουρθιώτη;

Του Κ. Μητσοτάκη γράφει ο «Μικροπολιτικός»: «Δεν πέρασε απαρατήρητη από το Μέγαρο Μαξίμου η “αναμπουμπούλα” που δημιουργήθηκε σχετικά με το θέμα της διάθεσης αστυνομικής φρουράς για τη φύλαξη τηλεοπτικού παρουσιαστή, που προκάλεσε και την αντίδραση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων», γράφει ο “Μικροπολιτικός” στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Και συνεχίζει: «Κι έτσι φτάσαμε χθες να έχουμε προσωπική παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα, ο οποίος σήκωσε το τηλέφωνο και διέταξε την άμεση παύση της φρουράς του Μένιου Φουρθιώτη και την επιστροφή των αστυνομικών αυτών σε κανονικά καθήκοντα, ενώ υπενθύμισε, ταυτόχρονα, ότι πρέπει η διάθεση αστυνομικής φρουράς να γίνεται γενικώς με μεγάλη προσοχή. Καθώς έχει γίνει πολλές φορές ξανά θέμα, θυμίζω κι εγώ, το πώς διατίθενται αστυνομικοί για τέτοιους σκοπούς. Σε ό,τι αφορά δε τις φήμες ότι το συγκεκριμένο τηλεοπτικό πρόσωπο έχει σχέσεις με την κυβέρνηση ή/και θα πολιτευτεί με τη ΝΔ, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου σχολίαζαν πως είναι τόσο απίθανο που “ακούγεται ως ανέκδοτο”».

Του Μ. Χρυσοχοϊδη αντιτείνει ο «Βηματοδότης»: «Είναι δυνατόν, θα πείτε; Να έχουν αποσπαστεί αστυνομικοί από διάφορα αστυνομικά τμήματα για την 24ωρη φύλαξη του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη; Ποιος είναι ο Φουρθιώτης που θέλει και αστυνομική προστασία που όμοιά της δεν έχουν ούτε οι βουλευτές; Και να σκεφτείτε ότι ένας από τους λόγους της αυξημένης φύλαξής του, που επικαλείται είναι για «να μην τον δολοφονήσει η 17 Νοέμβρη». Εκτός από την μόνιμη φρούρηση της οικίας του από περιπολικό, ο Μένιος Φουρθιώτης συνοδεύεται σε εικοσιτετράωρη βάση από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων, δηλαδή έχει στην διάθεσή του 3 αστυνομικούς, και ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο!

Προκαλεί, θα πείτε, την κοινή γνώμη. Και όντως έτσι είναι. Μαθαίνω λοιπόν ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή να αρχίσει άμεσα η διαδικασία για την αφαίρεση της φρουράς του παρουσιαστή. Παράλληλα, μαθαίνω επίσης, ότι ετοιμάζεται Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο μπαίνει μια τάξη στις αστυνομικές φρουρές διαφόρων προσώπων. Διότι μετά από έρευνα βρέθηκαν πολλοί να διαθέτουν φρουρά και αστυνομική προστασία, χωρίς να γνωρίζει κανείς τους λόγους πως την απέκτησαν.

Για να ξέρετε: Η υπόθεση Φουρθιώτη, με την 24ωρη φύλαξη, ξεκίνησε από πέρυσι, στις 26 Μαρτίου 2020, με την υπ΄αριθμό 1519/20/1065888 απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με την διάθεση ενός αστυνομικού, και μετά από μια σειρά νέων αιτημάτων του Μένιου Φουρθιώτη έφτασαν στον τελικό αριθμό (των τεσσάρων αστυνομικών και του ενός περιπολικού). Το πιο περίεργο, δηλαδή αυτό που έκανε πολλούς να εξοργιστούν είναι ότι ως λόγο γι’ αυτή την απαίτησή του προέβαλε τον ισχυρισμό ότι κινδυνεύει να δολοφονηθεί από μέλη της φυλακισμένης και διαλυμένης προ 20ετίας τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”!!»