Νέα κατάθεση από Έλληνα μάρτυρα δημιουργεί νέα δεδομένα στο περίφημο σκάνδαλο C4I. Ο μάρτυρας έχει καταθέσει εις βάρος πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση ανάθεσης στην αμερικανική SAIC – με υπεργολάβο τη Siemens – του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ads

Η κατάθεση δόθηκε στο πλαίσιο της νέας έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Εφετείο της Αθήνας, παράλληλης με αυτήν για την υπόθεση της παραλαβής του συστήματος που ποτέ δεν λειτούργησε και για τις χρυσές μίζες που διακινήθηκαν.

Η σχετική δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις πολυετείς έρευνες αναμένεται να διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Τον χειρισμό των ανακρίσεων είχε μέχρι τώρα ο Εφέτης Ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης και η δικογραφία αριθμεί περί τις 20.000 σελίδες. 

Διαβάστε επίσης:

Η έρευνα αφορά στο σκέλος της δικογραφίας που είχε διαχωριστεί από αυτό της παραλαβής και αφορά τυχόν διαδρομές μαύρου χρήματος στο προγενέστερο στάδιο, δηλαδή αυτό της ανάθεσης του έργου στην εν λόγω εταιρεία. Η κατάθεση του εν λόγω μάρτυρα, ο οποίος αναφέρεται σε υπουργό της εποχής εκείνης, οδήγησε τις δικαστικές αρχές στη διαβίβαση της δικογραφίας, προκειμένου η Βουλή να ασκήσει τα κατά τον νόμο και το Σύνταγμα προβλεπόμενα. Πληροφορίες ανέφεραν επίσης πως ο μάρτυρας, πέραν του συγκεκριμένου υπουργού, αναφέρεται γενικά και στους μετέχοντες στο – τότε – ΚΥΣΕΑ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πλήρως σε ποιο εύρος κυβερνητικών στελεχών της εποχής εκείνης γίνεται αναφορά.

Ads