Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στο περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αυτό του αυτόκλητου τιμωρού του Έβρου που είχε φορτώσει στο φορτηγό του μετανάστες σαν να είναι.. σακιά με πατάτες, και με ένα ρατσιστικό παραλήρημα καλούσε σε πογκρόμ. Μόνο που επέλεξε να παρουσιάσει το βίντεο που είχε ανέβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας σάλο, χωρίς ήχο και να παραποιήσει την πραγματικότητα.

Ads

«Είναι αυτό που σχολιάζαμε νωρίτερα ότι φαίνεται πως κάποιοι από τους δουλεμπόρους θεωρούν ότι είναι ευκαιρία τώρα που είναι απασχολημένες οι αρχές με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών να εντείνουν τη δραστηριότητά τους» αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Μόνο που ο άνθρωπος αυτός περιγράφει τους μετανάστες ως «κομμάτια» και τους παρουσιάζει ως εμπρηστές, καλώντας σε πογκρόμ. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα σχόλια στο συγκεκριμένο βίντεο.

«Μάλιστα κάποιοι παροτρύνουν τους μετανάστες να περνούν μέσα και από τις φλεγόμενες περιοχές δήθεν γιατί έτσι θα καταφέρουν να διαλάθουν της προσοχής των συνοριοφυλάκων και τους οδηγούν στον θάνατο. Δυστυχώς βλέπουμε ότι κανένα ενδιαφέρον δεν υπάρχει για την ανθρώπινη ζωή», προσθέτει ο δημοσιογράφος.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το βίντεο έπαιξε τη στιγμή που στις οθόνες υπήρχε ο τίτλος «ενδείξεις εμπρησμού σε διάφορα σημεία», «ερεθίζοντας» έτσι τους τηλεθεατές να κάνουν τους συνειρμούς που εξυπηρετούν το αφήγημα περί «μεταναστών-εμπρηστών».

«Είναι το όχημα με το τρέιλερ, στο οποίο μας είπες ότι είχαν επιβιβάσει τους μετανάστες και προσπαθούσαν να τους βάλουν παράνομα στη χώρα» σημειώνεται επίσης στο ρεπορτάζ. Είναι, όμως, ξεκάθαρο ακούγοντας κανείς τα λόγια του συγκεκριμένου ανθρώπου, ότι τους έχει βρει σε διάφορα σημεία και, ανεβάζοντάς τους στο φορτηγό του τούς απαγάγει και τους οδηγεί σε άγνωστο προορισμό.

Είναι, λοιπόν, απορίας άξιο, για ποιο λόγο ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός επιλέγει να παρουσιάσει με τέτοιο τρόπο ένα βίντεο που κανονικά έχει ήχο και το συμπέρασμα που βγαίνει  από αυτό είναι ξεκάθαρο και απέχει πολύ από ό,τι εκφωνήθηκε.

https://www.youtube.com/watch?v=XOADdhdVXv0&t=10s

Δείτε και το βίντεο με τον «αυτόκλητο τιμωρό» με ήχο

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=LxMugRHvXP0&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo