Επιφανής Γιαννιώτης με ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις καταδικάστηκε πρωτόδικα, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, για τον βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του όταν αυτή ήταν 11 ετών. Παρ’ όλα αυτά ο παιδοβιαστής, στον οποίο ομόφωνα επιβλήθηκε κάθειρξη 18 ετών, κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι έπρεπε να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ads

Τη «σκοτεινή» αυτήν υπόθεση φέρνει στο φως το Documento και σύμφωνα με αυτό πρόκειται για μέλος μιας από τις πιο γνωστές οικογένειες των Ιωαννίνων, πασίγνωστη για τις σχέσεις της με τη ΝΔ, με τον ίδιο να έχει συνδεθεί κατά το παρελθόν με σημερινό υπουργό της κυβέρνησης.

Ο καταδικασμένος ουδέποτε συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές το 2018, όταν τον κατήγγειλε η ίδια του η κόρη. Συνέχισε να κυκλοφορεί ελεύθερος και λίγους μήνες μετά, όταν του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τρία αδικήματα γενετήσιου χαρακτήρα σε βάρος ανηλίκου κάτω των δώδεκα ετών από την Εισαγγελία Ιωαννίνων, ενώ ουδέποτε δόθηκε εντολή να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του, όπως είθισται σε υποθέσεις τέτοιου είδους για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Ο Δημήτριος Δήμος είναι γνωστός δικηγόρος Ιωαννίνων και συνήγορος της καταγγέλλουσας. Το Documento επικοινώνησε μαζί του και ζήτησε τη νομική του άποψη για την υπόθεση: «Εγινε μια καταγγελία από την κοπέλα ότι ο πατέρας της όταν ήταν μικρό κοριτσάκι ασελγούσε πάνω της. Βρήκε το θάρρος μετά την ενηλικίωσή της να καταγγείλει το γεγονός αυτό. Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό το διάστημα, όπως κατέθεσε και η ίδια στο δικαστήριο, πάλεψε πολύ με τον εαυτό της για να μπορέσει να σταθεί και να βγάλει από μέσα της την οργή και τον θυμό, αλλά δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητος αυτός που ενώ θα έπρεπε να είναι πρότυπο για την ίδια, κατέληξε να είναι ο εφιάλτης της.

Ads

Το δικαστήριο έγινε στην Αρτα, μεικτό ορκωτό δικαστήριο με απόφαση καταδικαστική για τον πατέρα της, με ψήφους 7-0 μάλιστα (ομόφωνα) και με καταδικαστική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας. Κρίθηκε ένοχος και για τις δύο πράξεις για τις οποίες κατηγορείτο και το δικαστήριο του αναγνώρισε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών δίχως κανένα ελαφρυντικό. Η αναστολή στην έφεση κρίθηκε με ψήφους 4-3, δεδομένου ότι δύο ένορκοι και ένας δικαστής είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να βρίσκεται στη φυλακή. Είναι μια πρώτη ηθική δικαίωση για την κόρη γι’ αυτά που τράβηξε όλα αυτά τα χρόνια από τον πατέρα της».

Το Documento επικοινώνησε και με τη συνήγορο του πρωτοδίκως καταδικασθέντα Ελένη Δρόσου, η οποία αρνήθηκε να μιλήσει για την υπόθεση.