Σαφή και τεκμηριωμένη απάντηση δίνει ο δήμαρχος Χαλανδρίου που διεκδικεί την επανεκλογή του, Σίμος Ρούσος, στα όσα υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, ενόψει δεύτερου γύρου αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.

Ads

Χωρίς να κατονομάζει τον υπουργό Εργασίας, ο Σίμος Ρούσσος ξεκαθαρίζει το τοπίο στα περί απώλειας κάθε χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης «εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο» το Χαλάνδρι που ισχυρίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Χάρη στις ώριμες μελέτες του Δήμου, σχεδόν το 70% των χρηματοδοτήσεων για τα έργα που έγιναν ή είναι σε εξέλιξη εξασφαλίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», την Περιφέρεια Αττικής και το Πράσινο Ταμείο», τόνισε κ. Ρούσσος.

«Το 2014 όταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση η εικόνα ήταν εντελώς αντίστροφη. Το 80% της χρηματοδότησης των έργων προέρχονταν απευθείας από ίδιους πόρους του Δήμου και μόλις 20% από άλλες πηγές» δήλωσε χαρακτηριστικά.