Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς θα βρεθoύν σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του, προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση δωροδοκίας και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων ποσού 3,2 εκατομμυρίων μάρκων.

Ads

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και η σύζυγός του Γεωργία, συνελήφθησαν με ένταλμα του ανακριτή Νίκου Τσιρώνη. Έχουν, μέσω του δικηγόρου τους, Γιάννη Θωμά, δηλώσει πως αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ανδρέας Μαρτίνης έλαβε «δώρο» ύψους 3,2 εκατομμυρίων μάρκων από γερμανική εταιρεία, που επιλέχθηκε για την κάλυψη αναγκών του Ερρίκος Ντυνάν, σε νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Μέρος των χρημάτων αυτών, όπως λέει ο ανακριτής, δαπανήθηκαν από το ζευγάρι για την αγορά ακινήτου δίπλα στο νοσοκομείο.

Δείτε επισης: 

Σημειώνεται ότι τόσο το αδίκημα της δωροδοκίας όσο και αυτό της απάτης σε βάρος του νοσοκομείου έχουν παραγραφεί, καθώς χρόνος τέλεσης τους είναι το έτος 1998 και έτσι το ζευγάρι καλείται να λογοδοτήσει για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητας.

Ads

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, το όνομα του Ανδρέα Μαρτίνη περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και σε άλλες δικογραφίες που χειρίζονται ανακριτές Διαφθοράς και αφορούν προνομιακές νοσηλείες πολιτικών και άλλων επιφανών προσώπων και συγγενών τους στο νοσοκομείο, αλλά και κακή διαχείριση των οικονομικών του Ερυθρού Σταυρού, του οποίου έχει υπάρξει επικεφαλής.