Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι, όταν πολύ κοντά στον αυτοκινητόδρομο στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο. Το δέμα έγινε αντιληπτό από υπαλλήλους καθαριότητας του δρόμου, οι οποίοι και ενημέρωσαν αμέσως τις Aρχές.

Ads

Άμεσα σήμανε συναγερμός κι έγινε διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής οδού. 

Οι αστυνομικοί εντόπισαν αντικείμενο που περιείχε δυναμίτιδα με προσαρμοσμένο κινητό τηλέφωνο, τα οποία ήταν απενεργοποιημένα. 

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και πυροσβεστικά οχήματα και λίγη ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη διάσπασης. Τα στοιχεία μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από την εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης ήταν προγραμματισμένο να περάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος κατευθυνόταν προς Καλαμάτα για τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου της πόλης.

Ads

Μόλις εντοπίστηκε ο μηχανισμός οι Αρχές ενημέρωσαν τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος ζήτησε από τους αστυνομικούς να συνεχίσουν τη δουλειά τους, ενημερώνοντάς τους πως ο ίδιος θα συνέχιζε κανονικά το ταξίδι του προς την Καλαμάτα.

Τα υπολείμματα του μηχανισμού μετά την ελεγχόμενη έκρηξη παρελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική και εξετάζονται. Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, το συμβάν δεν σχετίζεται με τη διέλευσή του Προκόπη Παυλόπουλου. Εκτιμούν ότι ο δράστης ή οι δράστες εντόπισαν μπλόκο και φοβούμενοι έλεγχο ξεφορτώθηκαν τον μηχανισμό γι’ αυτό και δεν ήταν ενεργοποιημένος.