Σε νέες κινητοποιήσεις μέσα στις γιορτές του Πάσχα προχωρά το κίνημα «Δεν Πληρώνω» ανοίγοντας τα διόδια στις εθνικές οδούς, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ads

Για τη Μεγάλη Πέμπτη τα μέλη του «Δεν Πληρώνω» θα σηκώσουν τις μπάρες, στις 16:00, των διοδίων της Ελευσίνας, ενώ στις 17:00 των διοδίων της Τραγάνας. Τη Δευτέρα του Πάσχα, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 17:00 στα διόδια Αφιδνών.

Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντίνος Ρόβλιας, επιτίθεται στις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια και δηλώνει πως «το πρόβλημα των διοδίων θα το επιλύσει η συντεταγμένη πολιτεία με τις νόμιμα προβλεπόμενες διαδικασίες και όχι αυτόκλητοι χορηγοί που κατασπαταλούν παράνομα τις συνδρομές των επαγγελματιών», αφήνοντας αιχμές για την υπόθεση του Επιμελητηρίου Πιερίας και του «Δεν Πληρώνω».

Επιπλέον, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, παρουσιάζοντας την πρόταση της κυβέρνησης για τη μείωση των τιμών των διοδίων, δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ότι «η μείωση θα είναι πιο δραστική στα τμήματα των αυτοκινητόδρομων που είναι υπό κατασκευή». «Επίσης θα υπάρξουν εκπτωτικές κάρτες για τους συχνούς χρήστες, καθώς και διευκόλυνση για τις τοπικές μετακινήσεις», πρόσθεσε. Τέλος, ο Γιάννης Μαγκριώτης ανακοίνωσε πως «σε ενάμισι χρόνο από σήμερα θα τοποθετηθούν ηλεκτρονικά διόδια».

Ads