Ο χρηματιστής Σάββας Γιαννακάκης κατέθεσε σήμερα ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση εισαγωγής στην Ελλάδα κεφαλαίων, τα οποία προέρχονταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens και δίδονταν στον Μιχάλη Χριστοφοράκο προκειμένου να χρηματίζει επιχειρηματίες καθώς και πολιτικούς.

Ads

Ο Σ. Γιαννακάκης, ο οποίος εξετάσθηκε ανωμοτί από τον εισαγγελέα και του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, είπε ότι «το 2004 ήρθε σε επαφή μαζί του ο Αλέξανδρος Λέτσας, ο οποίος με πρόσχημα ότι είχε ανάγκη χρημάτων για διάφορες επενδύσεις του στην Ελλάδα, τον ρώτησε, αν είχε γνωστούς που διαθέτουν κεφάλαια στην Ελλάδα και θα ήθελαν να τα λάβουν στο εξωτερικό».

Όπως κατέθεσε, «γνώριζε τον Λέτσα από το σχολείο, είχαν κοινωνικές επαφές και γνώριζε ότι είχε μεγάλη οικονομική άνεση. Έτσι δέχθηκε να τον εξυπηρετήσει και μέσω των χρηματιστών- επιχειρηματιών Βασίλη Τυργαλά και Αθανάσιου Ράμμου, εμβάστηκαν στους λογαριασμούς τους στο εξωτερικό συνολικά 2,5-3 εκ. ευρώ, τα οποία έδωσαν στη συνέχεια στον Λέτσα κι ο ίδιος με τη σειρά του στον Χριστοφοράκο».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ποτέ δεν φαντάστηκε ότι ο Αλέξανδρος Λέτσας θα τον χρησιμοποιούσε για παράνομες δραστηριότητες, ενώ επιφυλάχθηκε για όποιες και όσες ζημίες έχει υποστεί από την υπόθεση να στραφεί κατά του Λέτσα.

Ads

Σήμερα εξετάστηκαν επίσης οι Παναγιώτης Κώττης, Παναγιώτης Φλύρης και Αντώνης Γλυνός που ήταν μέλη της δευτεροβάθμιας επιτροπής αξιολόγησης και παραλαβής του συστήματος ΤΕΤΡΑ.

Αύριο θα εξετασθεί ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Γιαννακός, ενώ μετατίθεται για την άλλη εβδομάδα η εξέταση του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη, ο οποίος επρόκειτο να καταθέσει την Πέμπτη, αλλά λόγω της συζήτησης του κρίσιμου νομοσχεδίου για τα οικονομικά μέτρα η συνεδρίαση ανεβλήθη.