«Με το που θα ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση και από την κυβερνητική πλειοψηφία. Το deadline είναι όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, τότε τελειώνουν τα πάντα για εμάς σε σχέση με αυτή την κυβέρνηση που έχει κάνει σπουδαίο έργο» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247 ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης και πρόσθεσε: «Έχουμε πρωθυπουργικό σύστημα και επομένως ο πρωθυπουργός έχει διάφορες επιλογές για το πώς θα συνεχίσει μετά τη δική μας αποχώρηση».

Ads

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρότασης μομφής εκ μέρους του ΝΔ ο κ. Σγουρίδης τόνισε: «Θα καταψηφίσουμε πρόταση μομφής που ενδεχομένως θα καταθέσει η ΝΔ που μιλά για κακή συμφωνία, ενώ εμείς είμαστε αντίθετοι στη σύνθετη ονομασία». Παράλληλα δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ δε θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εφόσον κάτι τέτοιο συνδεθεί με τη Συμφωνία τνω Πρεσπών.

Τέλος, προανήγγειλε την επιβολή κομματικής πειθαρχίας σε ό,τι έχει να κάνει με την Συμφωνία των Πρεσπών: «Στη συμφωνία των Πρεσπών θα υπάρξει κομματική πειθαρχία. Είναι το μόνο θέμα για το οποίο ο Π. Καμμένος ζητά κομματική πειθαρχία. Οποιος δεν καταψηφίσει θα διαγραφεί. Ο κ. Τέρενς Κουίκ έχει θέσει τον εαυτό του εκτός ο ΑΝΕΛ. Το τι θα γίνει με τον κ. Παπαχριστόπουλο θα φανεί στην ψηφοφορία. Εχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πάρει κανέναν βουλευτή των ΑΝΕΛ».