Δεν είναι σύνηθες ο υπουργός Οικονομικών να καταγγέλλει δημόσια τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για fake news. Συμβαίνει όμως και στην περίπτωση της σύγκρουσης του Χρ. Σταϊκούρα με τον Γ. Οικονόμου, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από το Μέγαρο Μαξίμου να μην πάρει διαστάσεις για να μην έρθει στην επιφάνεια ένα ενδοκυβερνητικό ρήγμα με ψηφοθηρική-πελατειακή βάση.

Ads

Και οι δύο εκλέγονται στη Φθιώτιδα. Μέχρι να γίνει ο Γ. Οικονόμου υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο καραμανλικός Χρ. Σταϊκούρας ήταν ο απόλυτος άρχοντας στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Με τον ανασχηματισμό απέκτησε ανταγωνιστή και η αντιπαράθεση ήταν αναπόφευκτο να συμβεί όταν στο επίκεντρο βρέθηκαν οι ελιές της περιοχής.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Χρήστος Σταϊκούρας ενημέρωσε με επίσημη ανακοίνωση ότι βρήκε πόρους προκειμένου να ενισχύσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για θέματα αποζημιώσεων λόγω της πανδημίας συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών (ελαιοπαραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς) της ανατολικής Φθιώτιδας. 

Λίγη ώρα αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξέδωσε ανακοίνωση για να δείξει ότι η πρωτοβουλία ήταν δική του από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό.

Ads

Ο Χρ. Σταϊκούρας απάντησε επιθετικά με μια ανακοίνωση προσβλητική για τον Γ. Οικονόμου:

«Σήμερα, δυστυχώς πρέπει να επανέλθω, αφού μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις μου, κυκλοφόρησε διαδικτυακά επιστολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με όχι πλήρη στοιχεία. Συγκεκριμένα, η πραγματική Επιστολή, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την οποία επισυνάπτω:

1ον. Φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.
Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, δεν φέρει.
2ον. Έχει την Υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, δεν φέρει.
3ον. Απευθύνεται στον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό του Υπουργείου Οικονομικών. Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, απευθύνεται μόνο στον Αναπληρωτή Υπουργό.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντέδρασε έντονα με αφορμή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Πάει πολύ ο εθνικός μας ψεύτης κ. Οικονόμου να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για ανακρίβειες και ψέματα όταν ακόμα δεν έχει απαντήσει στον συνάδελφο του υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα ο όποιος με επίσημες ανακοινώσεις του κατηγορεί τον Γιάννη Οικονόμου ότι διακινεί για μικροκομματικούς λόγους πλαστά κυβερνητικά έγγραφα χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου και υπογραφές» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Νάσος Ηλιόπουλος. Και κατέληξε: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές. Ή θα απομακρύνει άμεσα τον υπουργό Οικονομικών γιατί κατηγορεί άδικα τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο. Ή θα δείξει την πόρτα της εξόδου στον εθνικό ψεύτη και διακινητή fake news, Γιάννη Οικονόμου».

Το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα και δεν απάντησε στην ανακοίνωση του Χρ. Σταϊκούρα εναντίον του δείχνει ότι ο πρωθυπουργός του ζήτησε να ρίξει τους τόνους για να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Την επόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δια ζώσης και η συνάντησή Σταϊκούρα-Οικονόμου εκεί θα αποτελέσει αντικείμενο παρατήρησης από τους συναδέλφους τους. Το βέβαιο είναι ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο θα μεγαλώνει ο εσωκομματικός αναβρασμός στη ΝΔ και τόσο σκληρότεροι θα γίνονται οι διαγκωνισμοί μεταξύ συνυποψηφίων.