Τέσσερις κάλυκες από τους 60 συνολικά βρέθηκαν στο δωμάτιο της κόρης του Γερμανού πρέσβη από την Αντιτρομοκρατική, η οποία ανέλαβε τις έρευνες για την επίθεση που έλαβε χώρα χθες στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Άλλοι 18 κάλυκες βρέθηκαν γύρω από το σπίτι, 7 στην καγκελόπορτα, και 1 σε βεράντα παρακείμενης πολυκατοικίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ενώ η βαλλιστική έδειξε πως τα δυο καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι δράστες ήταν “καθαρά”. 

Ads

Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιτρομοκρατική εστιάζει τις ερευνές της στα στοιχεία που μπορεί να της δώσουν τα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διέθετε η οικία του πρέσβη.

Διαβάστε για τους πυροβολισμούς στην οικία του Γερμανού πρέσβη

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές εκτιμούν ότι η επίθεση ήταν μια καλά σχεδιασμένη ενέργεια από άτομα που ξέρουν καλή σκόπευση, τα οποία σκοπίμως δεν στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον για να αποφύγουν τραυματισμούς. Επίσης αναμένουν κάποια προκήρυξη που ίσως να αναδείξει κάποια νέα, πρωτοεμφανιζόμενη, οργάνωση. 

Ads

Αρκετές πληροφορίες έδωσε και ο αστυνομικός φρουρός της οικίας, ο οποίος μίλησε για τέσσερα άτομα με καλυμμένα πρόσωπα, δυο εκ των οποίων πυροβολούσαν και δυο εκ των οποίων περίμεναν πιο πίσω: «Είδα να έρχονται τέσσερα άτομα. Οι δύο προπορεύονταν. Εγώ είδα το ένα όπλο. Οι άλλοι δύο έμειναν περίπου δύο μέτρα πιο πίσω. Αυτός που το κρατούσε, ήταν 1.80 ύψος. Φορούσαν καπέλο ή full face κουκούλα που κάλυπτε μέχρι και τον λαιμό. Μόλις άρχισαν οι πυροβολισμοί, έπεσα κάτω για να καλυφθώ. Φορούσαν όλοι σκούρα ρούχα. Άκουσα να φωνάζει κάποιος “ρίξε, ρε, γρήγορα” και όταν σταμάτησαν οι πυροβολισμοί άκουσα τον έναν πάλι να φωνάζει “πάμε γρήγορα, πάμε!”».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση δηλώνοντας πως ζημιώνεται η χώρα, ενώ η πολιτική ηγεσία της Γερμανίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόοδο των ερευνών.