Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 16χρονος Ρομά που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης έπειτα από πυροβολισμό στο κεφάλι μετά απόάγρια αστυνομική καταδίωξη τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν επιχείρησε να διαφύγει από πρατήριο καυσίμων χωρίς να πληρώσει.

Ads

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ο 16χρονος υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση, κατά την οποία αφαιρέθηκε σφαίρα από το κεφάλι και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ ενηλίκων του Ιπποκρατείου.

Το τραγικό περιστατικό ξύπνησε μνήμες από τη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη, πριν έναν χρόνο στο Πέραμα, καθώς σοβαρά είναι τα ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επέλεξαν να πυροβολήσουν.

Τι συνέβη

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός έφυγε από βενζινάδικο επί της οδού Μοναστηρίου, χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα που έβαλε. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία το όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή, ωστόσο ο ανήλικος οδηγός αγνόησε τα σήματα να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα. Καθώς έφτασε στη Συμμαχική οδό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό, ενώ στην προσπάθειά τους οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν, έριξαν πυρά.

Ads

Τελικά, ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο και ακινητοποιήθηκε. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα ήταν ακινητοποιημένο αφού προσέκρουσε σε τοίχο, όταν ο οδηγός φέρεται να επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό.