«Δεν χρειάζεται να υπάρχουν μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα – αρκεί να γίνουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές – που θα απελευθερώσουν την επιχειρηματική δράση από την ασφυξία που προκαλεί το κράτος» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος ύστερα από συνάντηση που είχε το πρωί, με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ads

Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς μείωση μισθών τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος, πρόσθεσε όμως, ότι την ώρα που παλεύουμε να μην υπάρξουν μειώσεις είναι εκτός πραγματικότητας οι όποιες αυξήσεις.

Tην έντονη ανησυχία του για έκρηξη των απολύσεων το δεύτερο εξάμηνο του 2010 εξέφρασε και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γ. Κασιμάτης, εάν εφαρμοσθούν τα μέτρα που προτείνουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, και τα άλλα μέτρα που εισηγούνται μπορούν να οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη, επισήμανε ο κ. Κασιμάτης.

Ads