Από την 1η Ιουλίου ο ΦΠΑ στην εστίαση θα μειωθεί στο 13%, εκτίμησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας Ανδρέας Ανδρεάδης, μετά από συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ταξί Θύμιο Λυμπερόπουλο.

Ads

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ανδρεάδης επανάλαβε την πάγια θέση του ΣΕΤΕ, που είχε εξ αρχής μιλήσει για μεγάλο λάθος, σημειώνοντας πάντως πως είναι τόσο προφανές ότι βγαίνουμε εκτός ανταγωνισμού ώστε το έχει καταλάβει και η τρόικα.
 
«Ξέρουμε καλά ότι και ο πρωθυπουργός και όλο το επιτελείο της κυβέρνησης το υποστηρίζουν, η εκτίμηση η δική μας είναι ότι από την 1η Ιουλίου ο ΦΠΑ θα έχει περάσει στο 13%», συνέχισε.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, θα ήταν καλύτερο να γίνει την 1η Μαΐου «αλλά με τη διαπραγμάτευση του Ιουνίου πιστεύουμε από την 1η Ιουλίου ότι θα έχει γίνει πραγματικότητα αυτό».
 
Τις τελευταίες ημέρες το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει επιτακτικά το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% «εδώ και τώρα». Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στορυνάρας έβαλε «φρένο» στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας πως το θέμα θα συζητηθεί τον Ιούνιο «αν πάνε καλά τα δημοσιονομικά».

Ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές θέλει ο ΣΕΤΕ
 
Υπέρ της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου και της μείωσης του ΦΠΑ για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το τουριστικό προϊόν τάσσεται ο ΣΕΤΕ, εκπρόσωποι του οποίου μαζί με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ταξί συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκη.
 
Μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε για το θέμα των Κυριακών ότι «η πρόταση είναι για λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο και προαιρετικά η λειτουργία των μικρών του κλάδου όλες τις Κυριακές του έτους».
 
Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, «είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Είμαστε εδώ, να πάμε εκεί που είναι όλη η Ευρώπη», για να προσθέσει «κάθε ιδέα μπορεί να συμβάλλει θετικά».
 
Σημειώνεται ότι στην απελευθέρωση λειτουργίας των καταστημάτων διαφωνούν έντονα οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών αλλά και οι μικροί έμποροι.