Στην θλίψη και το πένθος έχει βυθιστεί η κοινωνία των Σερρών από τον χαμό του 11χρονου Βασίλη, μαθητή της ΣΤ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, όπου την Δευτέρα γράφτηκε η τραγωδία μετά την έκρηξη του λέβητα.

Ads

Όπως μεταδίδει το ThessToday.gr, γονείς και συμμαθητές του Βασίλη αφήνουν λευκά λουλούδια, κεριά και συγκινητικά μηνύματα στον χώρο του σχολείου.

«Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης», γράφει ένα από τα μηνύματα αυτά που άφησε μαθητής στην πόρτα του σχολείου μαζί με ένα λουλούδι.

image

Ads

image

image

image

Η μικρή αδερφή του τον έψαχνε

Εξίσου σπαρακτική είναι και η περιγραφή του 10χρονου μαθητή που τραυματίστηκε από την έκρηξη και πήρε το απόγευμα της Δευτέρας εξιτήριο, αφού, την ώρα που διηγείται τι συνέβη, δεν γνωρίζει την τραγική κατάληξη για τον φίλο του.

Το παιδί είπε ότι η έκρηξη έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου, όταν τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή του σχολείου, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

«Παίζαμε μπάλα και ξαφνικά ακούσαμε φοβερό θόρυβο και άρχισαν να πέφτουν πάνω μας πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα, μάλιστα ένα από αυτά χτύπησε ένα συμμαθητή μου», εννοώντας τον Βασίλη.

Μάλιστα την ώρα που συνέβη η τραγωδία, στην αυλή του σχολείου ήταν και η μικρότερη αδερφή του 11χρονου η οποία άρχισε να τον ψάχνει.