Παρέμβαση εισαγγελέα αναμένεται τις επόμενες μέρες στην υπόθεση ενός αρνητή των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊου, ο οποίος κρατά τα τέσσερα από τα έξι παιδιά του στο σπίτι και δεν τα στέλνει στο σχολείο γιατί δεν δέχεται τη μάσκα και τα self test.

Ads

Μιλώντας σε εκπομπή του Alpha υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως είναι θεμελιώδες δικαίωμά του και πως «τα παιδάκια μας μέχρι να σταματήσουν αυτά με τα μέτρα θα κάτσουν στο σπίτι». Όπως αποκαλύφθηκε, τα παιδιά απέχουν από τα μαθήματά τους εδώ και ένα χρόνο.

Στην επισήμανση ότι είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση, εκείνος απάντησε: «Έχασαν την χρονιά τους, ενδιαφέρεστε εσείς πιο πολύ από εμένα για τα παιδιά μου; Μητέρα είστε, προσέξτε. Γιατί δεν βοηθάτε κανέναν άνθρωπο;»

«Έχει καταργηθεί το Δίκαιο; Είναι παράνομα τα μέτρα, το ξέρετε ότι κινδυνεύετε και εσείς; Νοιάζεται κανένας περισσότερο από εμάς για την υγεία των παιδιών μας; Κινδυνεύετε και εσείς οι δημοσιογράφοι που δεν λέτε την αλήθεια και παρουσιάζετε τους άλλους σαν αρνητές, σαν εξωγήινους; Μου είπατε ότι έχουν κριθεί νόμιμα αυτά; Ότι έχει καταλυθεί το Σύνταγμα;»

Ads

Μάλιστα, ανέφερε πως «το παιδί μου δέχθηκε απειλές από τον δάσκαλο που του είπε ότι αν δεν φοράς μάσκα ο μπαμπάς σου θα πάει φυλακή».

Μίλησε, επίσης, για «θεμελιώδη δικαιώματα που έχουν καταλυθεί και καλύπτονται από εσάς τους δημοσιογράφους». «Εσείς κάνετε τον διαχωρισμό των ανθρώπων» τόνισε.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η εισαγγελία θα παρέμβει τις επόμενες μέρες, ενώ η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να πείσουν τους γονείς να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο.