Επιμένει ότι έχει ομολογήσει όλες τις δολοφονίες που διέπραξε ο serial killer της Κύπρου, Νίκος Μεταξάς, ο οποίος δήλωσε μάλιστα με κυνισμό στην αστυνομία: «Τι 7 φορές ισόβια τι 17. Αφού δεν διέπραξα άλλους φόνους, επειδή κατάφερα να το ελέγξω».

Ads

Η αστυνομία φαίνεται πως θα κλείσει την υπόθεση, καθώς σύμφωνα με κυπριακά μέσα, έχει αποκομίσει την άποψη ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα του «Ορέστη», όχι γιατί το ανέφερε ο ίδιος αλλά επειδή έχουν ερευνηθεί τα προφίλ και των 32 γυναικών με τις οποίες μιλούσε διαδικτυακά και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια που να ελλείπει. Επίσης, στον κατάλογο των εξαφανισμένων γυναικών, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 82 γυναίκες που είναι δηλωμένες ότι αγνοούνται από το 1980 μέχρι σήμερα, ωστόσο καμιάς το προφίλ δεν ταιριάζει με αυτές που σκότωνε ο 35χρονος.

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», η αστυνομία θα συνεχίσει τις έρευνές της στην Κόκκινη Λίμνη και στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο προς εντοπισμό των δύο σορών που, όπως ομολόγησε ο 35χρονος ίλαρχος πέταξε εκεί.

Στο μεταξύ, οι χθεσινές έρευνες επικεντρώθηκαν στα σημεία που σηματοδοτήθηκαν νοτιοανατολικά στην Κόκκινη Λίμνη, έτσι ώστε να διαφανεί κατά πόσον σε κάποιο από αυτά κρύβεται η τρίτη βαλίτσα θανάτου, εντός της οποίας βρίσκεται η σορός της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ που στραγγαλίστηκε από τα χέρια του κατά συρροή δολοφόνου.

Ads

Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες των Αρχών και τις τεχνολογικές υποδομές που επιστράτευσαν, οι συνθήκες που επικρατούν καθιστούν το έργο τους πολύ δύσκολο και όσο περνούν οι μέρες θεωρείται απομακρυσμένο το γεγονός να εντοπιστεί οτιδήποτε. Ωστόσο, τα μέλη που επιχειρούν όλες αυτές τις μέρες, δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες και συνεχίζουν μέχρι να εντοπίσουν την τρίτη βαλίτσα της φρίκης. 

Οι υπεύθυνοι των ερευνών εκτιμούν πως είναι πιο εύκολο να εντοπίσουν τη σορό της 29χρονης Μαρικάρ στην Κόκκινη Λίμνη, γι’ αυτό και επικεντρώθηκαν εκεί οι έρευνες, παρά τη σορό της εξάχρονης Σιέρρα στη λίμνη Ξυλιάτου, επειδή έχει εντοπιστεί το τρίτο τσιμεντομπλόκ με το οποίο ήταν δεμένη η βαλίτσα. Όπως εκτιμούν οι εμπειρογνώμονες, η 6χρονη ήταν εκτεθειμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα χώρο όπου υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί, ενώ η σορός της Μάρικαρ βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό περιβάλλον.