Σε μία σκοταδιστική ρητορική μίσους προχώρησε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ  σχετικά με το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών και την θέση της Εκκλησίας, αναφέροντας μέχρι και ότι υπάρχει «σύνδεση με την ομοφυλοφιλία και τον καρκίνο».

Ads

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «η ομοφυλοφιλία συνδέεται με τον καρκίνο» και όποιος «ψάξει στο Google μπορεί να βρει τρομερά πράγματα γι’ αυτό».

Επιπλέον, μίλησε για «θανάσιμη αμαρτία» προσθέτοντας πως «όσοι το ψηφίσουν δεν μπορούν να παραμείνουν μέλη της εκκλησίας».

«Δεν μπορούν να έρχονται στις εκκλησίες, από μόνοι τους έχουν εκπέσει από την Εκκλησία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ads

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «ο ομοφυλόφιλος αμαρτάνει θανασίμως και θα πρέπει να μετανοήσει» και τόνισε πως «οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να είναι χριστιανοί».

«Η εκκλησία έχει ένα ήθος, ένα δόγμα, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει και να λέει πως είναι στην εκκλησία» συμπλήρωσε.

«Δεν μπορείς να είσαι ομοφυλόφιλος και μέλος της Εκκλησίας», είπε, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στο χώρο της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Πειραιώς απάντησε πως «όλα αυτά είναι συκοφαντίες».

Για το θέμα της βάφτισης υποστήριξε πως τα παιδιά μιας οικογένειας ομοφυλόφιλων δεν θα πρέπει να βαφτίζονται για τρεις λόγους, «επειδή ελλείπει η πίστη των κηδεμόνων που σύμφωνα με την εκκλησία αναπληρώνει την ελλείπουσα πίστη του νηπίου», επειδή «ο ιερέας πρέπει να συμπράξει στη βάφτιση και με αυτόν τον τρόπο θα υποχρεωθεί να αναγνωρίσει τον γάμο των ομοφυλόφιλων» και τέλος τόνισε πως «από αγάπη προς τα παιδιά δεν θα πρέπει να τα βαφτίζουμε γιατί με αυτόν τον τρόπο απενοχοποιούμε τις πράξεις των κηδεμόνων τους».