Στη σύλληψη ενός 35χρονου ο οποίος κατηγορείται πως εμπλέκεται στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στα Σεπόλια προχώρησαν οι αρχές στο Αγρίνιο, έπειτα από τροχαίο που είχε ο ίδιος.

Ads

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Mega, ο 35χρονος ενεπλάκη σε τροχαίο, όταν το ΙΧ που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του στον δρόμο Θέρμου – Αγρινίου, ενώ κατά τον έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την διασταύρωση των στοιχείων του αποκαλύφθηκε ότι δεν κατείχε δίπλωμα οδήγησης, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Στη συνέχεια, κατά την ταυτοποίηση των στοιχείων του, προέκυψε πως σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης καθώς αναζητούνταν για υπόθεση εμπορίας ανθρώπων και μάλιστα φέρεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης από τα Σεπόλια.

 

Πότε θα ξεκινήσει η δίκη

Υπενθυμίζεται πως η δίκη των 26 κατηγορουμένων στην φρικώδη υπόθεση της 12χρονη από τον Κολωνό, θύματος σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης, με βασικούς κατηγορούμενους τον Ηλία Μίχο αλλά και την μητέρα της, έχει προσδιοριστεί για τις 8 Ιανουαρίου του 2023.

Ads

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (αριθμός 2865/2023) οι δύο πρωταγωνιστές όσων βίωνε το 12χρονο κορίτσι θα καθίσουν στο εδώλιο για βαριά αδικήματα που αφορούν σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού. Έτσι ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό του κοριτσιού καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ η 37χρονη μητέρα, που είχε προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου. Στο βούλευμα οι δικαστές αναφέρουν πως η μητέρα της 12χρονης διέθετε έναντι αμοιβής σε πρόσωπα που προσδιορίζονται στην δικογραφία ηλεκτρονικό υλικό με το παιδί της γυμνό.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι αποκαλούμενοι “πελάτες του Μίχου”, άνδρες που πλήρωναν για να βρεθούν με το κορίτσι στα ραντεβού της φρίκης και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο.

Για την 12χρονη και όσα συνέβαιναν σε βάρος της βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση για δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε ώστε να μην τεθούν ζητήματα συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης των 18 μηνών των εμπλεκόμενων της βασικής υπόθεσης.