Ολοκληρώθηκε σήμερα η ΚΑ’ Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων, με τους έφηβους «βουλευτές» να περιτριγυρίζουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να συνομιλήσουν μαζί του για θέματα που αφορούν τη νεολαία αλλά και για να βγάλουν μαζί του μία selfie.

Ads

Η Βουλή των Εφήβων είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο λειτουργεί από το σχολικό έτος 1995-1996 και απευθύνεται στους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας, του απόδημου ελληνισμού και της Κύπρου.

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα του Παιδιού» ήταν το θέμα της ΚΑ’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων Βουλευτών, η οποία ολοκλήρωσε τις τριήμερες εργασίες της στην Ολομέλεια.

Η πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας και οι προοπτικές βελτίωσης, η ανεργία, η μετανάστευση των νέων, το εκπαιδευτικό και εξεταστικό σύστημα, το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, οι κοινωνικές ανισότητες, η ανάγκη ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ικανότητες, η δωρεάν πρόσβαση όλων των παιδιών στην υγεία και την παιδεία, ήταν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των θεμάτων που ανέπτυξαν οι 300 «έφηβοι βουλευτές» φέτος, καταθέτοντας, ταυτόχρονα, τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες έγιναν δεκτές στο σύνολο τους, κατά πλειοψηφία.

Ads

Στην συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Επίσης ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.