Καλύτερη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της Σαμοθράκης, χάρη στις ολονύχτιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, αλλά και των κατοίκων, του δήμου και του στρατού. Από το πρωί ελέγχονται πλέον όλες οι εστίες αναζωπυρώσεων. Η φωτιά έκαψε καλλιέργειες και ένα τοπικό δάσος.

Ads

«Πέρα από τον δήμο, την πυροσβεστική και τον στρατό, εκατοντάδες πολίτες ακόμη και παιδιά που κάνουν διακοπές εδώ, ήρθαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Με τη συνεργασία και το άμεσο ενδιαφέρον του περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Γιώργου Παυλίδη, του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη, των υπηρεσιών της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας καθώς και του στρατού, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν απείλησε η φωτιά οικίες. Πολύ μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον της Αθήνας, τόσο από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας όσο και Πολιτικής Προστασίας» επισημαίνει ο δήμαρχος του νησιού, Θανάσης Βίτσας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Υπό έλεγχο έχει τεθεί το πύρινο μέτωπο στο Κάστρο στην Κυλλήνη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από τη φωτιά δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, καθώς επεκτάθηκε σε αγροτοδασική έκταση.

Ο Χάρτης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα:

image

Ads