Μετά και τις τελευταίες αναζωπυρώσεις, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε την Δευτέρα 4 Ιουλίου στο Κρανίδι της Αργολίδας, αφήνοντας όμως πίσω της μεγάλες καταστροφές που θα πλήξουν την περιοχή.

Ads

Είναι γεγονός ότι η φωτιά είχε πάρει γρήγορα διαστάσεις απειλώντας το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα της περιοχής, Amanzoe, το οποίο αρχικά υπέστη σοβαρές ζημιές από τις φλόγες. Όσον αφορά τους ενοίκους της ξενοδοχειακής μονάδας, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος λέει ότι «απομακρύνθηκαν έγκαιρα και μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία, ενώ όσοι βρίσκονταν στην παραλία μεταφέρθηκαν, μέσω θαλάσσης, σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες».

Πάντως, το πλήγμα στο τουριστικό προϊόν της περιοχής είναι ισχυρό, σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο του Δήμου Ερμιονίδας Αγγελική Λούμη- Γιαννικοπούλου. «Η Ερμιονίδα χθες δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα στο κομμάτι του Τουρισμού, μετά την πυρκαγιά που προκλήθηκε στην ξενοδοχειακή μονάδα Amanzoe στη θέση Άγιος Παντελεήμονας στο Κρανίδι» λέει η Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου.

Και συνεχίζει: «Ένα ξενοδοχείο στην κορυφή του λόφου με θέα 360 μοιρών που σου κόβει την ανάσα και σε πείθει ότι το κλισέ ”ζούμε στον ομορφότερο τόπο του κόσμου” μπορεί να μην είναι και τόσο άστοχο τελικά.

Ads

Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών στο παγκοσμίου φήμης ξενοδοχειακό συγκρότημα που αποτελεί έμβλημα για τον Τουρισμό της περιοχής, όπως αναφέρει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας Αναστάσιος Γανώσης.

Ο συντονισμός της Πολιτικής Προστασίας, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Ερμιονίδας, το πυροσβεστικό σώμα, την Αστυνομία, το Λιμενικό και τους πολλούς εθελοντές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, απέτρεψε τα χειρότερα.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος αφήνει σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό, και μάλιστα με συντονισμένο σχέδιο, καθώς είναι πολλά τα στοιχεία που οδηγούν σε αυτό το σενάριο.

>