Ανεξήγητοι είναι κάποιοι από τους χειρισμούς των αρμοδίων στο Νοσοκομείου Διδυμοτείχου που βρίσκεται σε συναγερμό λόγω σωρείας κρουσμάτων κοροναϊού  σε προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς. 

Ads

Από την αντίδραση της Διοίκησης  επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του tvxs.gr για την ύπαρξη άνω των 40 κρουσμάτων στο προσωπικό του Νοσοκομείου καθώς και σε ασθενείς και τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία όμως το αξιοπερίεργο είναι ότι από την Πέμπτη διακόπηκε η διεξαγωγή των τεστ στο προσωπικό του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες αυτό οφείλεται σε έλλειψη ικανού αριθμού τεστ αλλά σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που έχουν συγχρωτιστεί με ασθενείς συναδέλφους τους, συνεχίζουν να εργάζονται σε εξοντωτικούς ρυθμούς και είναι πιθανό να συνεχίζουν τη διασπορά του κοροναϊού.

Άδειασαν το περιστατικά COVID-19

Ήδη όλα τα περιστατικά της πτέρυγας COVID-19 έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης ενώ η σφράγιση των χειρουργείων φαίνεται ότι επιβεβαιώνει έμμεσα την πληροφορία ότι η διασπορά ξεκίνησε από τη μη τήρηση των απαραίτητων πρωτοκόλλων σε κάποιες επεμβάσεις.

Ads

Το γεγονός ότι οι περισσότερες κλινικές έχουν τεθεί εκτός μάχης υπενθυμίζει τις προειδοποιήσεις που είχαν γίνει από παράγοντες αλλά και εργαζόμενους για το γεγονός ότι άλλη μια υγειονομική μονάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα με ανύπαρκτη προετοιμασία, χωρίς κανένα σχεδιασμό παρά μόνο με την εσπευσμένη μετατροπή  σε νοσοκομείο COVID- αδειάζοντας άλλες κλινικές που «βαφτίστηκαν» κλινικές VOCID.

Ακόμη και σήμερα δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για την προφύλαξη του προσωπικού και των ασθενών και την απολύμανσή του, αναφέρουν υγειονομικές πηγές.

Σωματείο: Οι συσσωρευμένες ελλείψεις επιβάρυναν την κατάσταση

Την κατάσταση που επικρατεί και τα δεκάδες κρούσματα επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Εργαζομένων που υπενθυμίζει τις ελλείψεις που είχαν συσσωρευτεί πριν την πανδημία και επιβάρυναν ακόμη περισσότερο την κατάσταση ζητώντας:

1.Προσλήψεις για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών

2.Αμεση πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας

3.Εφαρμογή οργανωμένου σχεδίου με αυστηρά πρωτόκολλα τήρησης μέτρων
προστασίας του προσωπικού και ασφαλούς νοσηλείας των ασθενών με κορωνοϊό.

4.Την μη μετατροπή όλου του νοσοκομείου σε κλίνες Covid-19 και την μετακίνηση
του προσωπικού σε αυτές παραμελώντας όλα τα άλλα τμήματα καθώς και τις ανάγκες
του γερασμένου πληθυσμού της περιοχής.