Σε συναγερμό έχει τεθεί η Αντιτρομοκρατική μετά τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε ΔΟΥ Αμαρουσίου και σε ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο, εξετάζοντας και το ενδεχόμενο τα δύο συμβάντα να σχετίζονται μεταξύ τους.

Ads

Το πρώτο χτύπημα σημειώθηκε στις 04:00 τα ξημερώματα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου. Οι δράστες πλησίασαν αθέατοι το κτίριο που βρίσκεται στην οδό Πλαταιών και τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό. Λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη και οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στον μαντρότοιχο της Εφορίας, ενώ έσπασαν και οι τζαμαρίες.

Η έκρηξη ακούστηκε σε όλη την περιοχή, ενώ αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι οι δράστες δεν προειδοποίησαν για την τοποθέτηση του μηχανισμού, κάτι που εγκυμονούσε κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος περαστικός, καθώς η Αστυνομία δεν είχε αποκλείσει τον χώρο.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναζητεί εικόνα από γειτονικές κάμερες για να διαπιστώσει κάποιο χαρακτηριστικό των δραστών ή πώς προσέγγισαν την Εφορία.

Ads

image

Μισή ώρα αργότερα, σήμανε νέος συναγερμός αυτή τη φορά για ένοπλη εισβολή στο Σισμανόγλειο.

Οι δράστες μπήκαν μέσα στον χώρο του νοσοκομείου ντυμένοι γιατροί, ενώ όταν τους εντόπισε η υπάλληλος ασφαλείας, εκείνοι, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η ίδια στην αστυνομία, ναι μεν ύψωσαν προς το μέρος της όπλο, αλλά της είπαν να φύγει να προφυλαχθεί από την έκρηξη για να μην τραυματιστεί.

Αποτέλεσμα ήταν να σπάσει η πόρτα του νοσοκομείου και τζαμαρίες αλλά και πολλές ζημιές στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο αφού από το ωστικό κύμα έπεσαν μέχρι και ψευδοροφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, λίγο πριν την έκρηξη, οι δράστες έτρεχαν στους διαδρόμους του νοσοκομείου για να εμποδίσουν το προσωπικό και τους ασθενείς του νοσοκομείου να πλησιάσουν το ΑΤΜ.

Ακόμη δεν υπάρχει εικόνα και αν πήραν ή πιο ποσό από το ΑΤΜ.

Τέλος, υπάρχει μία κάμερα στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείο και αυτό το υλικό θα αξιοποιηθεί ώστε να εντοπιστούν οι δράστες.