Από νωρίς το πρωί συνεργεία έχουν πιάσει δουλειά στο hotspot της Μόριας προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τις ζημιές στον καταυλισμό, μετά τα χθεσινά επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους των εγκαταστάσεων του.

Ads

Εργάτες καθαρίζουν τους χώρους που καταστράφηκαν πλήρως από την πυρκαγιά και τοποθετούν νέες σκηνές προκειμένου ο καταυλισμός να είναι ξανά λειτουργικός.

Στο μεταξύ όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, μετά από αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης θα υπογράψει την πρόκληση ενδιαφέροντος ώστε να σταλεί πλοίο στη Λέσβο για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών. Το πλοίο θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 1.000 πρόσφυγες κι αν χρειαστεί θα ναυλωθεί και δεύτερο.

Στο μεταξύ όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας αναχώρησαν, με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 από την Αθήνα για τη Λέσβο, δύο διμοιρίες ΜΑΤ (συνολικά 45 άτομα), οι οποίες θα ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις, αλλά δεν θέλησε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες επιχειρησιακής φύσεως.

Ads

Ο Νίκςο Τόσκας αναφέρθηκε επίσης και στην επίθεση που δέχτηκαν χθες στο νησί εθελόντριες από μέλη της Χρυσής Αυγής, υπό το πρίσμα των αγανακτισμένων κατοίκων,  λέγοντας πως «μαύρες συμμαχίες τύπου Μπαλτάκου, μόνο κακό κάνουν στον τόπο».