Σε νοσοκομείο της πόλης Hamilton των Βερμούδων μεταφέρθηκε ο ο τραυματισμένος Κύπριος υποπλοίαρχος του ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου «Aegean Angel», στο οποίο την περασμένη Πέμπτη έχασαν τη ζωή τους δύο Ελληνες ναυτικοί. Το πλοίο συνεχίζει για το λιμένα Freeport στις Μπαχάμες, όπου πρόκειται να αποβιβαστούν οι σοροί των δύο Ελλήνων ναυτικών.

Ads

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία, ο 47χρονος πλοίαρχος και ο 33χρονος Α’ μηχανικός έχασαν τη ζωή τους όταν κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του πρωραίου καταστρώματος μετά από θαλασσοταραχή, παρασύρθηκαν από κύμα και ενώ το πλοίο βρισκόταν σε απόσταση 790 ν.μ. από το πλησιέστερο λιμάνι των Βερμούδων.

Την Κυριακή, σε απόσταση 150 ν.μ. ανατολικά των Βερμούδων, παρελήφθη από ελικόπτερο της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ ο τραυματίας υποπλοίαρχος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «KING EDWARD VII MEMORIAL HOSPITAL» της πόλης Hamilton των Βερμούδων, ενώ στο πλοίο επιβιβάστηκαν οι αντικαταστάτες πλοίαρχος και Α’ μηχανικός.

Το «Aegean Angel» είχε αποπλεύσει έμφορτο από το Ταλίν Εσθονίας με προορισμό το Χιούστον Αμερικής. Το πλοίο ανήκει στην Arcadia Shpipmanagement, είναι μεταφορικής ικανότητας 159.052 dwt και ναυπηγήθηκε το 2004.

Ads