Σε νέα 48ωρη απεργία κατά του ασφαλιστικού προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. Η τρέχουσα απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ λήγει τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ads

Οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ είχαν συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ ζήτησαν τη διατήρηση της αυτονομίας του ΝΑΤ αλλά και διευκρινίσεις σχετικά με τα βαρέα και τα ανθυγιεινά ως προς τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ο υπουργός είπε ότι το θέμα του ΝΑΤ συζητείται ακόμη στην κυβέρνηση και προσέθεσε ότι το υπουργείο Εργασίας ότι είναι ανοιχτό στον διάλογο και θα ήθελε να οριστεί μια νέα συνάντηση με τους ναυτικούς.

Ads

Είπε, επίσης, πως η ενοποίησή του ΝΑΤ στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης θα γεννήσει πολλά προβλήματα εφαρμογής, κάτι που -όπως σημείωσε- παραδέχεται και το υπουργείο Εργασίας, και συμπλήρωσε ότι η πολιτική ηγεσία αναζητά λύσεις που να μην είναι αυτόματες, αλλά μεταβατικές, και ότι όλα είναι ανοιχτά.

Σημειώνεται ότι τα 14 ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου, με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους κατά τη διάρκεια κατάθεσης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Την Πέμπτη οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.