Τα ψηφοδέλτιά της ανακοίνωσε η ΝΔ. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία και τη Β’ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματος η ανανέωση των ψηφοδελτίων αγγίζει το 55% ενώ αρκετά είναι τα στελέχη που προέρχονται από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ads

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που αναμένεται να ανακοινωθεί την Δευτέρα, είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες μέρες ότι θα συμπεριλαμβάνεται ο Βασίλης Οικονόμου. Επικεφαλής του Επικρατείας θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο Θόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής παραιτήθηκε από τη θέση του. Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, παρά τις αρχικές πληροφορίες τελικά δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο Επικρατείας. Η υποψηφιότητα Χατζημαρκάκη κόπηκε την τελευταία στιγμή εξαιτίας της αντίδρασης του «καραμανλικού μπλοκ», εξαιτίας δηλώσεων του προέδρου του κόμματος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών το 2010, ότι η κυβέρνηση Καραμανλή οδήγησε τη χώρα στα βράχια. 

Κατά τα άλλα ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος Νταβρής, από τους ΑΝΕΛ, θα είναι υποψήφιος στην Άρτα και η Μίκα Ιατρίδη στη Ρόδο. Ο Θανάσης Λιούτας που είχε κατέβει στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ θα είναι υποψήφιος στην Καρδίτσα. Υποψήφιοι θα είναι ο πρώην δήμαρχος Λαμίας, Γιώργος Κοτρωνιάς, στη Φθιώτιδα, όπως και ο Θανάσης Τζανακούλης πρώην δήμαρχος Λάρισας, στο νομό Λάρισας. Στην Αχαΐα ο Ανδρέας Κατσανιώτης και στην Κοζάνη ο Γιώργος Κασαπίδης. Ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα θα υποψήφιος στις Σέρρες. Στον Έβρο ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης. Στην Αρκαδία η κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Εύη Τατούλη. Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας. Ο Κώστας Μαρκουίζος, γνωστός ως Ιαβέρης, στη Β΄ Αθηνών, όπου, επίσης, θα είναι υποψήφια η Ντόρα Πετραλιά. Στην Α’ Πειραιά, η Νόνη Δούνια.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι της ΝΔ εδώ

Ads