Σε υψηλότερο επίπεδο από τα υπόλοιπα AEI αναφορικά με το νέο πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας ζητούν να καταταχθούν οι εκπρόσωποι πολυτεχνικών και γεωπονικών σχολών της χώρας. Οι διοικήσεις των σχολών 5ετούς φοίτησης ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να τις κατατάξει στο έβδομο επίπεδο του νέου πλαισίου, με ανώτερο επίπεδο προσόντων το όγδοο που αφορά σε διδακτορικούς τίτλους και τα πανεπιστημιακά πτυχία στο έκτο.

Ads

Σύμφωνα με «το Βήμα», οι απαιτήσεις των σχολών αυτών απειλούν με διχασμό την ανώτατη εκπαίδευση, λόγω συγκρουόμενων συμφερόντων. Την ίδια ώρα τα η επιτροπή των πανεπιστημιακών που συμμετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας προτείνει τα πτυχία των ΤΕΙ να καταταχθούν σε κατώτερο από τα πανεπιστημιακά επίπεδο, αναφορικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Αναμένεται πάντως ότι στο πρώτο κείμενο αρχών για το νέο πλαίσιο προσόντων του υπουργείου Παιδείας που ολοκληρώνεται σύντομα, τα ΤΕΙ θα ενταχθούν μαζί με τα ΑΕΙ στο έκτο επίπεδο, ως δύο παράλληλοι πυλώνες της ανώτατης εκπαίδευσης.