Απλήρωτοι επί δύο μήνες για τον τακτικό μισθό και επί τρεις μήνες για τις υπερωρίες και τα εξαιρέσιμα παραμένουν οι επικουρικοί διασώστες του ΕΚΑΒ που προσλήφθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες από την επιδημία. Απαντώντας στην αδιαφορία της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε επίσχεση εργασίας από την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου.

Ads

Όπως λένε οι ίδιοι, έχουν φτάσει σε πολύ κρίσιμη οικονομική κατάσταση, αφού σωρρεύονται απλήρωτα ενοίκια, δάνεια, λογαριασμοί κλπ., την ώρα που δεν παίρνουν καμία απάντηση από την κυβέρνηση για την καταβολή των δεδουλευμένων.

Στην επιστολή τους προς τον υπουργό και υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη αντίστοιχα, επισημαίνουν:

«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών της τακτικής μισθοδοσίας Ιουλίου κ Αυγούστου 2020 καθώς και των υπερωριών και εξαιρεσίμων Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2020 παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, στο επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ που προσλήφθηκε για την ανταπόκριση στις ανάγκες της επιδημίας COVID-19.

Ads

Ως εκ τούτου σας ενημερώνουμε ότι το προσωπικό ασκώντας νόμιμο δικαίωμα επισχέσεως θα απέχει από την εργασία του από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και μέχρι την ολοσχερή εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σας καλούμε να ενεργήσετε για την άμεση τακτοποίηση του ζητήματος που αφορά την κάλυψη των στοιχειωδών βασικών αναγκών των εργαζομένων.».