Σε καραντίνα αναμένεται να τεθεί τις επόμενες μέρες η περιοχή της Καστοριάς μετά την ανεξέλεγκτη κατάσταση που λαμβάνει η πανδημία στην περιοχή.

Ads

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς Λάζαρο Παπαδόπουλο, αυτό προκύπτει μετά το τέλος σύσκεψης των τοπικών φορέων με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Δεν έχει αποφασιστεί ποιες θα είναι οι περιοχές στις οποίες θα επιβληθεί καραντίνα ώστε να περιορίσει την εξάπλωση, όμως αυτό θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Ήδη τις προηγούμενες μέρες Δήμαρχοι της περιοχής ζήτησαν επιτακτικά τη λήψη έκτακτων μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας ενώ σοβαρές είναι οι κατηγορίες για ολιγωρία των αρμόδιων υγειονομικών αρχών από την πρώτη εμφάνιση κρούσματος μέχρι σήμερα.

Παρά τις επίσημες ανακοινώσεις, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Καστοριά είναι 44. Από αυτά τα 11 νοσηλεύονται στην Καστοριά και τα 28 στην Θεσσαλονίκη. Για τα υπόλοιπα 5 δεν υπάρχουν πληροφορίες αν νοσηλεύονται και που. Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Σαββόπουλος επισημαίνει ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν ενημερώνει υπεύθυνα για τον αριθμό τον αριθμό των κρουσμάτων, των νοσηλευόμενων και την κατάστασή τους.