Σε συναγερμό έχει τεθεί η ΓΑΔΑ κι ένα ολόκληρο τμήμα θα τεθεί σε καραντίνα μετά από το νέο κρούσμα κοροναϊού σε πρόσφυγα από τη δομή της Μαλακάσας.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας Αφγανός πρόσφυγας μαζί με τη σύζυγό του και το ανήλικο παιδί του που μένουν στη δομή, προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου προκειμένου να καταγγείλουν κακοποίηση του παιδιού από ομοεθνή τους μέσα στη δομή.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μέσα στη ΓΑΔΑ, ενώ την Κυριακή μεταφέρθηκαν και στο νοσοκομείο Παίδων για να γίνει εξέταση του παιδιού.

Ο φερόμενος δράστης προσήχθη μετά την καταγγελία, ωστόσο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν στοιχειοθετήθηκε η καταγγελία.

Ads

Παράλληλα όμως στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου είχαν ληφθεί δείγματα από την οικογένεια για να γίνει εξέταση για κοροναϊό – εξαιτίας του γεγονότος ότι διέμεναν σε δομή που είχε τεθεί πρόσφατα σε καραντίνα – και τελικά προέκυψε ότι ο πατέρας είναι θετικός.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπουν σε καραντίνα όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, δηλαδή αστυνομικοί της προστασίας ανηλίκων, του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου, γιατροί από το Παίδων, αστυνομικοί που τους μετέφεραν ενώ ξαναμπαίνει σε καραντίνα όλη η δομή της Μαλακάσας μέχρι να γίνει έλεγχος. 

Στους χώρους της ΓΑΔΑ έγινε απολύμανση, ενώ σε καραντίνα έχουν μπει και οι οικογένειες των αστυνομικών που ήρθαν σε επαφή με την οικογένεια των Αφγανών.