Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από 9 υπουργούς μεταβαίνει την Τετάρτη στο Ισραήλ για διευρυμένη διμερή συνάντηση, όπου θα συζητηθούν θέματα με στόχο την προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Ads

Η υπουργική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 στα Ιεροσόλυμα και αμέσως μετά, θα γίνει η τελετή υπογραφών σε σειρά συμφωνιών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των Αλέξη Τσίπρα και Μπένζαμιν Νετανιάχου. Στην συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί το δείπνο εργασίας και μετά την λήξη του ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν για την Κύπρο.

Την Πέμπτη στη Λευκωσία

Στην Λευκωσία την  Πέμπτη 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διευρυμένη συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου και αμέσως μετά, η τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Ads

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Παράλληλα, με την επίσκεψη στο Ισραήλ, ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Παλαιστίνη, όπου θα συναντηθεί με Παλαιστίνιους αξωματούχους.

Στην Κύπρο τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η υπουργός παρά τω πρωθυπουργό – κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.