Σε ίδρυμα μεταφέρθηκε, προσωρινά, το 6χρονο κοριτσάκι, το οποίο το περασμένο Σάββατο εντοπίστηκε από την αστυνομία μόνο του σε ένα διαμέρισμα- «τρώγλη» στο κέντρο της Λάρισας.

Ads

Έπειτα από παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών η μητέρα έχασε την επιμέλεια του παιδιού, ενώ το σπίτι όπου διέμενε όσο και το οικογενειακό περιβάλλον κρίθηκαν ακατάλληλα για την ανατροφή του.

Τη σχετική διαπίστωση έκαναν αστυνομικοί οι οποίοι επενέβησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου και άνοιξαν το διαμέρισμα με εισαγγελική εντολή ύστερα από κλήση γειτόνων οι οποίοι άκουγαν το παιδί να κλαίει.

Όπως διαπιστώθηκε το παιδί ήταν μόνο του στο σπίτι και οι συνθήκες διαβίωσης μέσα σε αυτό εντελώς ακατάλληλες, καθώς υπήρχαν ακαθαρσίες, απομεινάρια φαγητού, έντονη δυσοσμία και κατσαρίδες.

Ads

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., η 32χρονη μητέρα του παιδιού, ζούσε στην ανέχεια καθώς το προνοιακό επίδομα δεν επαρκούσε για να συντηρήσει την ίδια και το παιδί της και μη έχοντας άλλη βοήθεια, έπιασε δουλειά σε εργοστάσιο αφήνοντας μόνο το παιδί στο σπίτι.