Επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, υιοθέτοντας την γραμμή της ΝΔ, λέγοντας πως «δεν υπήρχε πιο ευθυγραμμισμένος βουλευτής με το τουρκικό προξενείο».

Ads

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι « Τον Ζεϊμπέκ, τον ξέρω καλά από τις απόψεις του δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά δεν υπήρχε πιο ευθυγραμμισμένος βουλευτής με το τουρκικό προξενείο».

Η δήλωση αυτή του Ανδρέα Λοβέρδου προκάλεσε την αντίδραση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος του είπε: «δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, σας διαψεύδω απολύτως».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος συνέχισε λέγοντας: «Δεν θα σας αφήσω να κάνετε ούτε “α”», απευθυνόμενος προς τον Σωκράτη Φάμελλο.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αν και παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, επέμεινε: «Δεν τον ξέρω αλλά δεν μπορεί σε όλα τα θέματα, δεν γίνεται σε όλα τα θέματα να υπερασπίζεσαι αυτά που υπερασπίζεται η άλλη πλευρά».

Ads

Σε ερώτηση που δέχθηκε εάν «Λειτουργεί σε αντεθνική γραμμή ο κ. Ζειμπέκ;», ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε: «δεν χρεώνω κανέναν με τίποτα και δεν θα βγάλουμε θέμα από το τίποτα».

Ο Σωκράτης Φάμελλος, επεσήμανε σχετικά με τη τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου ότι «είναι κακοήθης προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό δεν ανακληθεί έχει διαπράξει θεσμικό ατόπημα. Ζητώ να το ανακαλέσει, να πει ότι ήταν λάθος. Δεν μπορεί να λέει ότι βουλευτής ήταν ενεργούμενο ξένου κράτους».