Στην «γραμμή» του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή σε ό,τι αφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία – γραμμή η οποία είναι διαφορετική από αυτήν της κυβέρνησης – τάσσεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ads

Μιλώντας σχετικά στον ραδιοσταθμό Real FM, ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι «εγώ μέσα μου, είναι προσωπική μου η άποψη αυτή –μην τη χρεώσετε στη Ν.Δ.– μέσα μου δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος ότι η Αμερική θέλει να τελειώσει αυτός ο πόλεμος. Δεν νιώθω πεπεισμένος ότι κάνει αυτό που πρέπει για να τελειώσει αυτός ο πόλεμος». Άποψη την οποία είχε εκφράσει στην ομιλία του και ο Κ. Καραμανλής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι επείγει ο άμεσος τερματισμός του πολέμου και είχε εκφράσει ευθείες αμφιβολίες για το αν πράγματι οι ΗΠΑ επιθυμούν την άμεση λήξη του πολέμου, καθώς δεν υφίστανται τις συνέπειές του.

Σε αυτό το πλαίσιο είχε καλέσει την Ευρώπη να αναλάβει «πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάπαυση του πυρός», ενώ είχε ασκήσει ευρύτερη και έντονη κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες που ξεκινούσε από τους πολέμους για τους οποίους ευθύνονται και έφτανε στην πολιτική των ίσων αποστάσεων έναντι Ελλάδας και Τουρκίας.

Ads

Ο Ν. Κακλαμάνης, ήδη πριν τις παραπάνω δηλώσεις με ανάρτησή του χαρακτήρισε την ομιλία «εξαιρετική, με πολλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση».

Η Ολγα Κεφαλογιάννη, σε δική της ανάρτηση, έκανε λόγο για «μεγαλειώδη εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών “Παναθηναϊκή” για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή», ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, παρότι ο ίδιος την ημέρα της ομιλίας έλειπε στο Ρότερνταμ, όπου διεξήχθη το συνέδριο του ΕΛΚ, θέλησε να κάνει αισθητή την απόλυτη συναντίληψή του με τα όσα είπε ο Κ. Καραμανλής, μέσω της παρουσίας της οικογένειας και του γραφείου του στην εκδήλωση.