Με αίτημα που είχε απευθύνει σε κυβερνητικά στελέχη, υπουργούς και την πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο παρουσιαστής και manager Μένιος Φουρθιώτης, είχε ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ. αστυνομική φρουρά.

Ads

Στην επιστολή του έλεγε μεταξύ άλλων, ότι δέχτηκε επίθεση με εκρηκτικά στην οικία του ότι περιστοιχίζεται από επικίνδυνους ανθρώπους και πως είναι στοχοποιημένος και από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Ενδιαφέρον είχε προκαλέσει, σύμφωνα με πηγές του tvxs.gr το γεγονός ότι ένας από τους αποδέκτες του αιτήματος του ήταν ο κύριος Γρηγόρης Δημητριάδης, δεξί χέρι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στέλεχος του Μαξίμου. Το αίτημα έγινε δεκτό, χωρίς να προηγηθεί ενδελεχής έρευνα για το εάν και κατά πόσο κινδυνεύει.

«Με την ίδια λογική, η ΕΛ.ΑΣ θα πρέπει να δίνει 14 άνδρες της αστυνομίας σε κάθε πολίτη που δέχεται επίθεση. Ξέρετε πόσοι ανθρωποι του υποκόσμου δέχονται καθημερινά τέτοιες επιθέσεις; Ε όχι, η ΕΛ.ΑΣ δεν τους στέλνει φρουρά!» λέει πρώην υπάλληλος του Υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Ads

Η τελική απόφαση και υπογραφή είναι του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για το αν εγκρίνεται το κάθε αίτημα, ωστόσο προηγείται η εισήγηση μιας γνωμοδοτικής επιτροπής η οποία σύμφωνα με πηγές, είναι καθοδηγούμενη από την πολιτική ηγεσία.

«Αυτό φάνηκε και με την απόφαση του Χρυσοχοίδη να ξηλώσει την φρουρά που είχε εγκρίνει η επιτροπή. Κανένας δεν αντέδρασε από την επιτροπή γιατί οι αποφάσεις είναι όλες από πάνω. Για το ποιος παίρνει φρουρά, για το πόσα περιπολικά και αστυνομικοί διατίθενται» λέει γνώστης στο tvxs.gr.

Μετά τις αποκαλύψεις για την παραχώρηση σημαντικής αστυνομικής δύναμης για την ασφάλεια του Μένιου Φουρθιώτη, αλλά και την πολυήμερη σιωπή από την πλευρά της κυβέρνησης, πολλοι διερωτήθηκαν για τους λόγους που του έδωσαν τη δυνατότητα να απολαμβάνει τέτοια ιδιαίτερα «προνόμοια», ενώ ορισμένοι έκαναν λόγο και για ενδεχόμενες «υπόγειες» σχέσεις και «έκνομα πάθη».

Υπενθυμίζεται δε πως ο παρουσιαστής του «Ε», «δεξί χέρι» του Φίλιππου Βρυώνη και εσχάτως εκδότης εφημερίδας, είχε απασχολήσει και πάλι την επικαιρότητα πριν από μερικούς μήνες, καθώς είχε ενταχθεί για χρηματοδότηση στη «λίστα Πέτσα» με δύο ανενεργές ιστοσελίδες.

ΣΥΡΙΖΑ: Τι συνδέει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη του με τον κ. Φουρθιώτη;

«Οκ. Χρυσοχοΐδης είχε αναθέσει σε μισό αστυνομικό τμήμα να φυλά τον κ. Φουρθιώτη. Όταν αποκαλύφθηκε, η ΕΛΑΣ το διέψευσε, για να καταλήξει τελικά χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης να αποσύρει τους αστυνομικούς και να αδειάσει τον αρχηγό της Αστυνομίας», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Όπως σχολιάζει: «Αντί ο κ. Μητσοτάκης να κοιτάζει πάλι πώς θα διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δήθεν παρεμβαίνοντας κατόπιν εορτής για τη φύλαξη Φουρθιώτη, περιμένουμε ακόμα να μας απαντήσει: Ποιος έχει την ευθύνη για τα ψέματα της ΕΛΑΣ και την ανάθεση σε 14 αστυνομικούς να φυλάνε τον συγκεκριμένο κύριο; Ο αρχηγός της, ο κ. Χρυσοχοΐδης ή άλλος; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τα ψέματα και το φιάσκο;».