Σε εταιρία security ανατέθηκε η φύλαξη της  κλειστής Δομής μεταναστών στη θέση Κλειδί του Δήμου Σιντικής, από το Υπουργείο Μετανάστευσης.

Ads

Όπως δημοσίευσε το τοπικό anexartitos.gr, η σύμβαση που υπογράφηκε από τον Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και τον εκπρόσωπο της σερραϊκής εταιρείας Security στις 26 Μαρτίου 2020, προβλέπει υπηρεσίες 24ωρης φύλαξης της δομής για τρεις μήνες. Αρχής γενομένης από της 27/3 έως στις 26/6, έναντι του ποσού των 153.760€ με ΦΠΑ.

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν το φυλάκιο της πύλης εισόδου με δύο άτομα (άνδρα και γυναίκα) σε τρεις βάρδιες κάθε ημέρα την περιμετρική φύλαξη της δομής με όχημα περιπολίας και την παρουσία επόπτη που θα ελέγχει τους παραπάνω.

Οι αρμοδιότητες της εταιρίας security επεκτείνονται και μέσα στην δομή καθώς σύμφωνα με όρο της σύμβασης “Συμβάλλει στην επίτευξη της ομαλής διαβίωσης των κρατουμένων αλλοδαπών και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους”.

Ads

Ωστόσο όπως μεταδίδει το securnews.gr η τιμολόγηση που ανατέθηκε το έργο φέρεται να είναι ιδιαίτερα υψηλή, αφού ενδεικτικά, για τη μία 24ωρη φύλαξη (το ένα φυλάκιο από τα δύο) το υπουργείο θα καταβάλει μηνιαίως στην ανάδοχο ΙΕΠΥΑ – Security, το ποσό των 12.000€ πλέον ΦΠΑ 24% ενώ νόμιμη τιμή (μισθοί + εισφορές + εργολαβικό κέρδος) που πωλείται αυτή η φύλαξη στην Ελληνική αγορά ανέρχεται μεταξύ των 4.700€ και 6.600€ (ανάλογα την ΙΕΠΥΑ).

Περαιτέρω στην ανάθεση προβλέπεται και η παροχή επόπτη των φυλάκων, σε βάση 7ήμερη, 8ωρη, με μηνιαία τιμολόγηση 4.000€. Η νόμιμη τιμή (μισθοί + εισφορές + εργολαβικό κέρδος) που πωλείται αυτή η φύλαξη στην Ελληνική αγορά ανέρχεται μεταξύ των 1.800€ και 2.200€ (ανάλογα την ΙΕΠΥΑ).

Με έναν πρώτο υπολογισμό, αν το έργο πήγαινε σε διαγωνισμό θα εξοικονομούταν περισσότερα από 50.000€,  στους 3 μήνες.