Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μπροστά στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ads

Μετά τις προγραμματισμένες ομιλίες, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποιούν πορεία προς το Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

«Στη σημερινή συγκέντρωση εκφράζουμε τα συναισθήματα των 9 στους 10 Ελλήνων, σύμφωνα με την έρευνα που όλοι είδατε και αντέδρασε πάρα πολύ η κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ. 

«Πιστεύουν ότι η λιτότητα δεν τελείωσε. Βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά το μόνο που βγήκαμε είναι από την υποχρέωση των δανειστών να δίνουν χρήματα στη χώρα για όσα έχουν κάνει και με την πολιτική τους, ενώ αντιθέτως έχουμε μια σκληρή εποπτεία», είπε ο Γ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε: «διαδηλώνουμε, απαιτούμε, διαμαρτυρόμαστε για όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα σε όλα τα επίπεδα, στην κοινωνία, στην οικονομία, την πολιτική, στα εθνικά μας θέματα και απαιτούμε να αλλάξουν όλα εδώ και τώρα».«Αυτή η κατάσταση που καταγγέλλουμε από την εποχή των μνημονιακών περιόδων και που κορυφώθηκε με τα ψέματα και τις παλλινωδίες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να αλλάξει ολοκληρωτικά», κατέληξε.

Ads

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ιωάννης Παίδας, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα διεκδικούν: «ξεπάγωμα» του μισθολογίου κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» για το ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό, άμεσες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, συνέχιση των βαρέων και ανθυγεινών επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των πλειστηριασμών και της τροπολογίας για την αξιολόγηση.

image

image

Πορεία του ΠΑΜΕ, πραγματοποιείται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα μέλη του ΠΑΜΕ κρατούν πανό που αναγράφει «Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες» και φωνάζουν συνθηματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Εδώ από τη Θεσσαλονίκη, σε  μια αστυνομοκρατούμενη, αμερικανοκρατούμενη πόλη, διαδηλώνουμε κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Οχτώ χρόνια τώρα εναλλάξ οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, μας έφεραν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα» δήλωσε μεταξύ άλλων πριν από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

image

image

image

Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου και πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Μικροένταση επικράτησε στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου αντεξουσιαστές, προσπάθησαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η τελετή των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, με την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Οι αστυνομικοί, που έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από το συνεδριακό κέντρο, τους απώθησαν και η ένταση εκτονώθηκε.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η πορεία για τη Μακεδονία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πολίτες προσπαθούν να προσεγγίσουν με κάθε τρόπο στον Λευκό Πύργο, γεγονός που αποδεικνύεται πολύ δύσκολο, λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί από νωρίς από την αστυνομία.

image

image

image

image