Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας, όπου νωρίς το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική περιοχή, έχοντας πάρει μεγάλες διαστάσεις, με «σύμμαχό» της τον δυνατό άνεμο. Το βράδυ του Σαββάτου η φωτιά έφτασε νότια της Λίμνης Ευβοίας. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στις Ερυθρές Αττική.

Ads

Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους στη Φαράκλα, ενώ εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα. Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση είναι και η Μονή Γαλατάκη. Πάντως, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τη φωτιά δεν υπάρχει κίνδυνος όσον αφορά σε κατοικημένες περιοχές.

Την μάχη με τις φλόγες, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, έδωσαν μέχρι να πέσει το σκοτάδι και πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ είναι τεράστια η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από την ευρύτερη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια, δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 44 ατόμων, δύου υδροφόρα οχήματα και τμήμα 30 στρατιωτών.

«Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, που βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, απ΄όπου παρακολουθεί την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων. «Μέχρι τη δύση του ηλίου έξι αεροσκάφη, έξι ελικόπτερα και 120 πυροσβέστες, από την Ανδραβίδα, την Καρδίτσα, τη Λαμία, την Αθήνα και τον Πειραιά, έκαναν ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο στόχος είναι τώρα τη νύχτα οι χερσαίες δυνάμεις πυρόσβεσης να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί προς τα νότια, στο όρος Καντήλι», πρόσθεσε. 

Ads

Γιγάντιες χαρακτήρισε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, ο δήμαρχος της Λίμνης Ευβοίας Χρήστος Καλωβιώτης. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καλυβιώτης τόνισε ότι μαζί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, σε επιφυλακή θα μείνουν όλη τη νύχτα και οι δυνάμεις του δήμου συμμετέχοντας στην προσπάθεια να περιορίσουν την πυρκαγιά. Σημείωσε ακόμη ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές και πως για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, το οποίο είχαν πλησιάσει οι φλόγες.