Νέα μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν και σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Ads

Χιλιάδες φοιτητές και εκπαιδευτικοί έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και κατέληξαν στη Βουλή, μένοντας εκεί για ώρες συγκεντρωμένοι, όπου συζητείται το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη για την ανώτατη εκπαίδευση και την πανεπιστημιακή αστυνομία. 

Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών και φοιτητικοί σύλλογοι απαίτησα την απόσυρση του νομοσχεδίου και αφού παρέμειναν αρκετές ώρες έξω από τη Βουλή, στη συνέχεια αποχώρησαν συντεταγμένα προς την οδό Πανεπιστημίου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου μεταφέρθηκαν το μεσημέρι οι 24, τελικά συλληφθέντες – από τις 52 προσαγωγές που έκανε συνολικά η αστυνομία με βίαιο τρόπο μετά το φοιτητικό συλλαλητήριο της Τετάρτης

Ads

image

image

image

image

image

Μαζικό το συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα της Πέμπτης μετά το τέλος του φοιτητικού συλλαλητηρίου, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να προχωρούν σε ρίψη χημικών προς τους διαδηλωτές. Στην Καμάρα είχε συγκεντρωθεί πλήθος διαδηλωτών, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να κλείνουν την οδό Εγνατία στο ύψος της ΕΥΑΘ.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ επικράτησε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε ρίψη χημικών.

image

image

image